Fond branitelja traži izvanrednu skupštinu HT-a na jesen

Autor: Bernard Ivezić , 03. srpanj 2012. u 22:00

Branko Borković kreće u bitku za mjesto u NO-u Hrvatskog telekoma

Fond branitelja, drugi najveći dioničar Hrvatskog telekoma, započeo je proceduru za održavanje izvanredne skupštine dioničara HT-a na jesen.

Na njoj bi se, kako doznaje Poslovni dnevnik, odlučivalo o ulasku njihova predstavnika u Nadzorni odbor operatera. Branko Borković, član Upravnog odbora fonda i stari i novi kandidat branitelja za člana NO-a HT-a, kaže da im je dosta čekanja. “Sedam godina drugi najveći dioničar HT-a, koji ima sedam posto dionica, nema svog predstavnika u Nadzornom odboru. Ne zna stanje svoje imovine i nema mogućnost prigovoriti na iznošenje milijardi kuna dobiti iz Hrvatske, jer najveći dioničar Deutsche telekom uporno glasa protiv ulaska branitelja u NO HT-a”, tvrdi Borković. U HT-u kažu da to ne mogu komentirati jer su ta pitanja u domeni dioničara. Branko Borković pak ističe da se na redovitoj skupštini u travnju glasalo za prijedlog produljenja mandata predstavniku Raiffeisen mirovinskog fonda kojeg je podupro DT, a ne i o predstavniku branitelja kao protukandidata. Izvor iz vrha HT-a navodno je zamolio da se Braniteljski fond strpi još godinu dana. No branitelji se brinu da će Raiffeisen OMF konstantnom kupnjom dionica HT-a do tada “prestići” Braniteljski fond po udjelu u HT-u. Raiffeisen OMF sad ima više od 6% dionica HT-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sačekajte još godinu dana pa će ostati veliko ništa, jer ovi znaju kako se “jama” (po onoj od Rojsa).

Da li se to RBA OMF novcima članova bori za fotelje svojih managera? A i te konstantne kupnje su čudne. Kupovali su tako i Atlanic, Ernt, Ingru, Magmu, Istraturist do limita, a nakon sto su prestali kupovati dionice su drastično pale. Da li je to u interesu članova ili manipulacija u interesu managera?

New Report

Close