"Fokusirali smo se na kontinuirano 
ulaganje u svoje zaposlenike, tehnologiju i zajednicu"

Davor Sabolić, direktor tvrtke Čateks, Foto: Damir Špehar / Pixsell Davor Sabolić, direktor tvrtke Čateks, Foto: Damir Špehar / Pixsell

Za studente će biti posla od prikupljanja ponuda od dobavljača i naručivanje repromaterijala do potpune zamjene uloge i davanja ponuda kupcima.

Čateks iz Čakovca jedno je od najvećih europskih tekstilnih poduzeća koje nastavno na tradiciju dugu 134 godine i danas svoje proizvode izvozi diljem svijeta. Upravo zato su, kažu, svjesni i odgovornosti prema zajednici koju kao tako značajan gospodarski subjekt imaju što je ujedno bio i razlog njihova priključivanja projektu Iskustvo zlata vrijedi u organizaciji Poslovnog dnevnika.

Naime, Iskustvo zlata vrijedi studentima s invaliditetom već niz godina kroz višemjesečnu praksu omogućava upoznavanje radnih procesa u nekim od najvećih hrvatskih kompanija, a što će imati prilike naučiti baš u Čateksu za Poslovni je dnevnik ispričao direktor te tvrtke Davor Sabolić. “S obzirom na izuzetno širok asortiman naših proizvoda koji se generiraju iz tri u potpunosti različita proizvodna centra, Tekstil, Politeks i Konfekcija, smatramo da će studentima biti zanimljivo odrađivati zadatke, no i vrlo izazovno. Bit će tu posla od prikupljanja ponuda od dobavljača i naručivanje repromaterijala do potpune zamjene uloge i davanja ponuda kupcima. Tijekom same selekcije, koncentrirali smo se na kandidate s područja društvenih znanosti, odnosno one koji su imali doticaja s ekonomijom kroz sam studij, radionice, seminare ili volonterske aktivnosti”, kazao je Sabolić.

Dodao je i da su upoznati s činjenicom kako se danas mladima koje iz obrazovnog sustava izlaze na tržište rada ne daje jednaka prilika kao osobama s određenim radnim iskustvom zbog čega su prakse izvrstan način da mladi u potragu za poslom ipak idu nešto spremniji.

Odgovoran i inovativan pristup

Zbog situacije na tržištu rada nerijetko su ti isti mladi, ako i dobiju priliku za zaposlenjem, primorani prihvatiti radno mjesto koje nije povezano s njihovom strukom ili područjem kojim bi se željeli baviti, umjesto da rade u sektoru u kojem se vide. “Osim toga, u samim obrazovnim institucijama još uvijek uvelike dominira teorija i nedostaje prakse. Svi smo svjedoci tome. Iz tog smo im razloga odlučili pružiti priliku da steknu uvid u to kako svijet u praksi zapravo i funkcionira”, komentirao je Sabolić. U Čateksu prije isporuke svoje proizvode i usluge višestruko kontroliraju i ispituju kako bi bili sigurni da isporučuju isključivo vrhunsku kvalitetu i to je nešto što također žele prenijeti studentima koji će kod njih obavljati praksu - da vide kako su odgovornost i pouzdanost uz inovativan pristup radu, želje za napretkom i poboljšanjem te izražavanje kreativnosti zapravo recept za izvrsnost. No osim praktičnih znanja i vještina, studenti će ondje, naglašavaju, moći steći i određene vrline i vrijednosti kao što su odgovornost i pouzdanost te inovativnost i kreativnost.

“Ulažemo napore da, kako u lokalnoj, tako i u široj zajednici, budemo prepoznati kao promicatelj društveno odgovornog poslovanja jer smo svjesni kakav utjecaj na društvo i okoliš ima poslovanje jednog poduzeća. Fokusirali smo se na kontinuirano ulaganje u svoje zaposlenike, tehnologiju i zajednicu. Ulaganjem u zaposlenike kroz razne edukacije, seminare, konferencije, sajmove, omogućavamo ispunjenje osobnih i profesionalnih potencijala zaposlenika jer njih smatramo glavnim pokretačima razvoja i napretka našeg poduzeća. Svaki je zaposlenik maher u svom području, u onim zadacima koje obavlja u sklopu svog radnog mjesta, tako da volimo saslušati prijedloge onih ‘na prvoj liniji’, primijeniti ih, a svakako onda i nagraditi zaposlenike za njihov dodatan trud”, dodao je direktor Čateksa. Društveno su odgovorni i na drugim područjima pa tako ulaganjem u tehnologiju optimiziraju postojeće proizvodne procese kroz bolju iskoristivost energenata i resursa, pri čemu posebnu pažnju pridaju podizanju kolektivne svijesti o prekomjernom trošenju prirodnih bogatstava poput vode.

Mogućnost zaposlenja

U 2015. godini su na krov jednog od svojih proizvodnih pogona montirali solarnu elektranu koja predstavlja dodatan izvor energije te vode računa i o što kvalitetnijem gospodarenju otpadom te što većoj razini zaštite okoliša. Brojnim dječjim vrtićima Međimurske županije doniraju dekorativnu tkaninu kako bi djeca izrađivanjem raznih predmeta i igračaka mogla razvijati svoju kreativnost te surađuju sa socijalnom zadrugom Humana Nova iz Čakovca. U Čateksu, kažu, društveno djelovanje smatraju jednim od ključnih faktora uspješnog poslovanja moderne kompanije u skladu s čime na pitanje postoji li mogućnost da se osobama s invaliditetom osigura i stalno zaposlenje te koliko je zahtjevna prilagodba radnih mjesta, imaju samo pozitivan odgovor.

“Mišljenja smo da svako iskustvo uistinu zlata vrijedi i da može pomoći mladoj osobi da se izgradi i pronađe. Ako uspijemo barem jednoj osobi pomoći u tome, bit ćemo zadovoljni! Tko zna, možda ćemo joj biti i prvi poslodavac po završetku obrazovanja. Što se tiče radnih mjesta koja nisu vezana uz proizvodnju, prilagodba je moguća i dakako da su tu naša vrata uvijek otvorena”, poručio je na kraju razgovora Sabolić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve