Fogec: Ponosni smo što će transformator proizveden u Končaru biti isporučen na Filipine

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2013. u 16:49
Mladen Fogec; Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Nakon ulaska Siemensa kao većinskog vlasnika u KPT, tvrtki je značajno otvoreno međunarodno tržite preko Siemensovih prodajnih kanala, poručuje Fogec.

„Ponosni smo što će transformator proizveden u Končar energetskim transformatorima (KPT), koji je u većinskom vlasništu korporacije Siemens biti isporučen na Filipine", izjavio je predjednik Uprave Siemensa Hrvatska Mladen Fogec komentirajući vijest da najveći zrakoplov na svijetu dolazi u Hrvatsku po transformator proizvoden u KPT-u.

Transformator težak 210 tona i snage 318 MVA namijenjen je za elektranu San Lorenzo na Filipinima. Nakon ulaska Siemensa kao većinskog vlasnika u KPT, tvrtki je značajno otvoreno međunarodno tržite preko Siemensovih prodajnih kanala, poručuje Fogec.

"Samo Filipinima je, primjerice, do sada isporučen 41 transformator. Končar energetski transformatori su jedna od najboljih tvornica transformatora unutar grupacije Siemens. Jedan su od najznačajnijih izvoznika u Hrvatskoj i isporučuju transformatore širom svijeta", zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close