Flego: U iduće tri godine iz EU fondova povući ćemo 800 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2014. u 08:36
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Istarski župan Valter Flego predstavio je danas novinarima u Puli svoj program rada za razbolje od 2013. do 2017. “Radimo za Istru zajedno”, koji će u četvrtak biti predstavljen vijećnicima Županijske skupštine.

Istarski župan Valter Flego predstavio je danas novinarima u Puli svoj program rada za razbolje od 2013. do 2017. "Radimo za Istru zajedno", koji će u četvrtak biti predstavljen vijećnicima Županijske skupštine.

Prioriteti programa, koji će se, rekao je, kontinuirano nadograđivati tijekom njegova mandata župana, jesu izgradnja Istarskog ipsilona u punom profilu, nova Opća bolnica u Puli, dovršetak županijskog centra za odlaganje otpada Kaštijun, nove škole, studentski dom i menza u Puli, 800 milijuna kuna iz EU fondova te siguran i pristupačan sustav vodoopskrbe.

"Istarska županija radi na razvoju turizma, kulture i školstva, a razvoj civilnog društva i očuvanje regionalnog identiteta posebno su nam važni. Upravo na tim poljima ćemo posebno raditi," ustvrdio je Flego. Dodao je kako je financijski cilj očuvati stabilnost županijskog proračuna dok će se istodobno smanjiti plaće u županijskim ustanovama kako bi time bili, kako je rekao, "u skladu s gospodarskom situacijom".

Nova strategija istarskog turizma te marketinški plan je ono što Flego smatra neophodnim dok je kao sedam strateških ciljeva za razvoj Istre naveo pomoć gospodarstvu za rast i razvoj, strukturne i kohezijske fondove te regionalnu i međunarodnu suradnju, razvoj infrastrukture i zaštitu okoliša, kontinuirano unaprjeđivanje zdravstvenog i socijalnog standarda uz uvažavanje socijalnih potreba, ulaganje u mlade, obrazovanje i znanost, razvoj civilnog i društva ravnopravnosti te prepoznatljivost istarske kulture, uz očuvanje istarskog identiteta.

"Svaki od navedenih ciljeva, odnosno poglavlja programa, donosi nekoliko konkretnih prioriteta. To su izgradnja nove bolnice u Puli, povećanje kapaciteta institucionalne skrbi, dovršetak gradnje Istarskog ipsilona, izgradnja županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, izgradnja četiriju novih škola, povlačenje 800 milijuna kuna iz raznih EU-fondova te daljnja ulaganja u vodoopskrbu," rekao je istarski župan Valter Flego

Komentirajte prvi

New Report

Close