Fiskalne blagajne – imate problema? Obratite se ovim dvjema osobama

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2012. u 17:11
Tvornica Digitron jedina u RH proizvodi fiskalne kase. Svoje znanje pretočili su u najtraženiji artikal ovih dana (Dusko Marusic/PIXSELL)

“Napominjemo da od trenutka kada je puštena stvarna produkcija sustava, Porezna uprava nije zabilježila niti jedan problem u ovjeri računa koje su poduzetnici dostavljali”, napominju iz Porezne uprave. No, problema, čini se, ima.

Dana 27. prosinca 2012. godine puštena je produkcija sustava fiskalizacije.

"Porezna uprava učinila je to ranije, i to iz razloga da bi se poduzetnici mogli prilagoditi sustavu fiskalizacije do 1. siječnja 2013. godine. Napominjemo da od trenutka kada je puštena stvarna produkcija sustava, Porezna uprava nije zabilježila niti jedan problem u ovjeri računa koje su poduzetnici dostavljali na ovjeru kroz produkcijski sustav fiskalizacije", napomenuli su u današnjem priopćenju za medije iz Porezne uprave.

No, problema, čini se, ima. Tako barem tvrde čitatelji foruma portala Poslovni.hr. O nepravilnostima je izvijestilo i nekoliko medija.

>>> Test fiskalizacije: 'Bilo je problema, ali to se ne može nazvati fijaskom'

Na web stranici Porezne uprave objavljeno je kako zainteresirani za sve informacije o fiskalizaciji mogu kontaktirati ove dvije osobe:

·  za upite medija Marka Nenadića, na e-mail marko.nenadic@porezna-uprava.hr.

–  za upite tvrtki i građana Domagoja Dodiga, na e-mail domagoj.dodig@porezna-uprava.hr.

Prema dostupnim podacima, danas 28. prosinca 2012. godine do 9:00 sati, u produkcijski sustav fiskalizacije ušlo je 144.433 zapisa za račun od 707 različitih OIB-a odnosno poduzetnika. Sustav fiskalizacije zaprimio je i 4.075 podataka o poslovnicama od 870 različitih OIB-a odnosno poduzetnika. Ovjerene su i 3.423 knjige računa.

Do današnjeg dana, prema podacima Financijske agencije, obveznici fiskalizacije su predali zahtjeve za 15.291 digitalni certifikat, izvijestila je Porezna Uprava.
 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Znam da moj post nije tema ovog clanka ali osjecam potrebu reci sljedece:
Nitko ne zoblje toliko lijekova kao Hrvati. Nakon smrti mojih roditelja, skupio sam dvije velike vrece od 50 litara razno-raznih lijekova, koje su oni bez ikakve kotrole iliti nadzora godinama konzumirali/uzimali, a mozda i od nuspojava dodatno oboljeli.
U svojih 60 godina nisam 5 tebleta “popio” u svom zivotu i radije cu ponekad trpjeti bol, nego pretvoriti svoje tijelo u odlagaliste smeca.

Osim poreznih muka, evo novih muka sa uvođenjem 5% PDV.a na lijekove…
Dobavljači pokušavaju maknuti / uvaliti / kupcima zalihe tih lijekova prije
uvođenja PDV.a..stvorene su umjetne nestašice, jer nitko neće gomilati količine
prije neke ,recimo nivelacije cijena…To znači, da će lijekovi do 31.12.biti
taman ispražnjeni s polica….a prve friške zalihe moraju doći rano ujutro 02.2013…ma, ludnica…tko će manje izgubiti…?

New Report

Close