Fincantieri i Damen ‘snimaju’ Uljanik

Autor: Marija Brnić , 13. veljača 2018. u 22:00
Gianni Rossanda, predsjednik Uprave Uljanika/Borna Filić/PIXSELL

Uoči izvanredne skupštine u škveru, pojavila se još dva potencijalna ulagača.

Uoči izvanredne skupštine zakazane za petak iz Uljanika stižu naznake da bi se, uz dva potencijalna strateška partera koja su svoje namjere pismeno najavili, u postupak spašavanja škvera mogla ući i najveći talijanski brodograditelj Fincantieri, te nizozemska Damen grupa.

Službeno o interesu još nema objave iz Pule, a informaciju kako ovih dana obilaze pulsko brodogradilište pustili su u javnost sindikati. Iz brodogradilišta se čuje da su predstavnici ovih tvrtki iskazali ozbiljan interes za suradnju, međutim ne i podrazumijeva li to da će se oni i pojaviti kao sudionici u dokapitalizaciji o kojoj će u petak odlučiti dioničari.

Tek se čuje kako je njihov interes za Uljanikov opstanak ozbiljan.  Hoće li Danko Končar i talijanska Palumbo grupa koji su dali pisma namjere za dokapitalizaciju biti i jedini ulagače, te kakav bi odnos među zainteresiranima bio u planiranom povećanju temeljnog kapitala za 302 milijuna kuna još se ne nazire, ali buja sve više napetost sindikalaca pulskog škvera.

Fincantieri je svojedobno, prije desetak godina, iskazivao interes za Uljanik, posebno za kupnju Uljanikove tvornice za strojeve, a Uljanik je surađivao u izgradnji brodova za talijanski škver.

Komentirajte prvi

New Report

Close