Fina smjenjuje Ivanu Gažić u Nadzornom odboru Središnjeg klirinškog depozitarnog društva

Foto: Matija Habljak / Pixsell Foto: Matija Habljak / Pixsell

Izvanredna skupština dioničara imenovat će nove nadzornike, uskoro promjene uprave.

Na zahtjev Fine kao većinskog dioničara, predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić bit će opozvana iz članstva u Nadzornom odboru Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. Umjesto nje, koja je u NO-u SKDD-a 7 godina, na izvanrednoj skupštini dioničara 27. prosinca bit će Davor Zorčić s Ekonomskog fakulteta Zagreb, a imenovat će još dva člana – stručnjakinju za porezni sustav Mariju Zuber, te Antu Baju s IJF, koji će zamijeniti Ivu Balena, koji je podnio ostavku na to mjesto.

Svim trenutnim članovima NO-a SKDD-a mandati teku od ove godine, osim predstavnice radnika Mirjane Koljatić. Fina ne navodi i razloge za njezin opoziv, tek se ističe kako je imenovanje novih članova NO-a važno radi povećanja članstva, budući da se sveo na pet, te kako bi se osiguralo dovoljno nezavisnih članova u smislu uvjeta europskih propisa, bez čijeg ispunjenja SKDD neće moći ishoditi odgovarajuće licence od HANFA-e. Osim u NO-u, promjene uskoro slijede i u upravi SKDD-a.

Nakon natječaja Ministarstva državne imovine odabrana je nekadašnja fond-menadžerica Fima Propriusa Dora Matošić za predsjednicu Uprave, koja će na toj poziciji zamijeniti Vesnu Živković, koja je ondje provela punih 20 godina.      

Komentari (1)
 • miami
  miami 23:20 11.12.2017.

  Počelo se konačno nešto događati u institucijama financijske kontrole ………….
  Makar, ,kozmetička smjena ljudi, nagovještava interes , za promjenama i svježim idejama …prizmljenim
  financijskim talentiranim pojedincima, koji će krenuti od jednostavne zaštite kapitala investitora , pa
  onda dalje…..

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!