Fina smjenjuje Ivanu Gažić u Nadzornom odboru Središnjeg klirinškog depozitarnog društva

Autor: Marija Brnić , 11. prosinac 2017. u 13:58
Foto: Matija Habljak / Pixsell

Izvanredna skupština dioničara imenovat će nove nadzornike, uskoro promjene uprave.

Na zahtjev Fine kao većinskog dioničara, predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić bit će opozvana iz članstva u Nadzornom odboru Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. Umjesto nje, koja je u NO-u SKDD-a 7 godina, na izvanrednoj skupštini dioničara 27. prosinca bit će Davor Zorčić s Ekonomskog fakulteta Zagreb, a imenovat će još dva člana – stručnjakinju za porezni sustav Mariju Zuber, te Antu Baju s IJF, koji će zamijeniti Ivu Balena, koji je podnio ostavku na to mjesto.

Svim trenutnim članovima NO-a SKDD-a mandati teku od ove godine, osim predstavnice radnika Mirjane Koljatić. Fina ne navodi i razloge za njezin opoziv, tek se ističe kako je imenovanje novih članova NO-a važno radi povećanja članstva, budući da se sveo na pet, te kako bi se osiguralo dovoljno nezavisnih članova u smislu uvjeta europskih propisa, bez čijeg ispunjenja SKDD neće moći ishoditi odgovarajuće licence od HANFA-e. Osim u NO-u, promjene uskoro slijede i u upravi SKDD-a.

Nakon natječaja Ministarstva državne imovine odabrana je nekadašnja fond-menadžerica Fima Propriusa Dora Matošić za predsjednicu Uprave, koja će na toj poziciji zamijeniti Vesnu Živković, koja je ondje provela punih 20 godina.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

Počelo se konačno nešto događati u institucijama financijske kontrole ………….
Makar, ,kozmetička smjena ljudi, nagovještava interes , za promjenama i svježim idejama …prizmljenim
financijskim talentiranim pojedincima, koji će krenuti od jednostavne zaštite kapitala investitora , pa
onda dalje…..

New Report

Close