Fina poziva obveznike da na vrijeme obnove fiskalne certifikate

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2017. u 11:30
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Postupak produljenja valjanosti certifikata je isti kao postupak izdavanja, a dokumentacija se dostavlja u Finine poslovnice.

U studenome 2017. godine istječe pet godina od početka izdavanja fiskalnih certifikata, koje Fina izdaje na rok od 5 godina, a potrebni su za izdavanje fiskaliziranih računa. Kako ne bi došlo do prekida u postupku fiskalizacije računa, obveznici trebaju provjeriti kada su preuzeli certifikat te, prije isteka valjanosti postojećeg certifikata, zatražiti izdavanje novog, čija će valjanost biti sljedećih 5 godina.

Da bi se fiskalizacija računa nastavila bez prekida, novim je certifikatom u blagajničkom rješenju potrebno zamijeniti stari prije njegova isteka. Postojeći certifikat vrijedi do njegova isteka neovisno o tome kada će obveznik fiskalizacije zatražiti izdavanje novog.

Fina će obveznicima fiskalizacije slati obavijesti o isteku certifikata 45, 30 i 15 dana prije isteka valjanosti certifikata. Obavijest se šalje na e-mail adresu osobe koja je upisana kao skrbnik certifikata ili na poslovnu adresu obveznika fiskalizacije. Ako je nakon izdavanja certifikata kod obveznika došlo do promjene podataka koja nije prijavljena Fini (e-mail adresa skrbnika certifikata, adresa poslovnog subjekta ili promjena skrbnika certifikata), potrebno je u što kraćem roku Fini dostaviti točne podatke kako bi Fina mogla obavijest o datumu isteka certifikata dostaviti pravovremeno i na pravu adresu.

Obveznici koji nisu primili obavijest o isteku valjanosti certifikata ili ne znaju kada istječe valjanost njihovog certifikata, mogu se javiti na besplatni broj telefona 0800 0080 ili poslati upit na adresu e-pošte certifikati-fiskalizacija@fina.hr.

Postupak produljenja valjanosti certifikata je isti kao postupak izdavanja, a dokumentacija se dostavlja u Finine poslovnice.

Sve informacije o izdavanju certifikata za fiskalizaciju kao i popis poslovnica u kojima se izdaju, Fina objavljuje na internetskoj stranici www.fina.hr/fiskalizacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close