FINA opovrgava uporabu Rakarove ideje

Autor: Poslovni dnevnik , 09. listopad 2012. u 22:00
U sklopu drugog konferencijskog dana održan je okrugli stol 'Smarter Government' na kojem su, između ostalih, sudjelovali i Marko Krištof, Christian Rupp, Paul M. Pateman i Marko Rakar

Marko Rakar nije inicijator ideje o Fininoj usluzi FINA InfoBlokade, niti je ikad ponudio Fini prijedlog za sučelje takvog servisa.

Fina: Nije to Rakarova ideja

Marko Rakar nije inicijator ideje o Fininoj usluzi FINA InfoBlokade, niti je ikad ponudio Fini prijedlog za sučelje takvog servisa, ističe Fina reagirajući na članak "Fina iskoristila Rakarovu ideju" od 5. listopada. "Finina internetska usluga Jedinstveni registar računa postoji od 2002., a od 1. siječnja 2011. putem te usluge dostupne su i informacije o statusu blokade poslovnog subjekta. Uvid i davanje podataka iz Jedinstvenog registra računa propisalo je Ministarstvo financija Pravilnikom o jedinstvenom registru računa, a naknadu za usluge Pravilnikom o vrstama i visini naknada za obavljanje poslova propisanih Zakonom o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Posrijedi je elektronička baza podataka koja sadrži račune poslovnih subjekata RH, jedinica lokalne i područne samouprave te račune koje dostave obveznici dostave podataka u Jedinstveni registar računa. Podaci o računima dostupni su od srpnja i putem mobitela, kroz servis FINA InfoBlokade, koji je jedan od distribucijskih kanala za usluge Jedinstvenog registra računa. Tim servisom Fina je omogućila lakšu dostupnost podacima o blokadi računa bilo kojeg poslovnog subjekta putem mobitela – 24 sata dnevno. Usluga je neovisna o teleoperateru. Poslana SMS poruka naplaćuje se prema standardnom cjeniku mobilnoga operatera koji korisnik koristi. Dolazna poruka s traženom informacijom (o statusu blokade) naplaćuje se 12,50 kn (PDV uključen)", objašnjavaju u Fini.

IEDC obrazuje 62.000 menadžera

U vijesti o HR forumu IEDC – Poslovne škole Bled, objavljenoj 9. listopada, pogrešno je navedeno da je tu školu od 1990. pohađalo 1800 menadžera iz 25 država. Ta se brojka odnosi samo na polaznike HR foruma. Poslovna škola Bled postoji 26 godina, polaznici su iz 70 država, ima ih više od 62.000.

Komentirajte prvi

New Report

Close