Fina od danas nudi bržu uslugu prijenosa novca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. lipanj 2015. u 11:45
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Usluga slanja novca namijenjena je osobama kojima je novac hitno potreban.

Financijska agencija (Fina) objavila je u utorak kako u svojim poslovnicama od danas nudi uslugu brzog prijenosa novca putem Western Uniona, najveće svjetske tvrtke za organizaciju prijenosa gotovog novca koja omogućuje prijenos novca između više od 200 zemalja svijeta i isplatu na više od 500.000 lokacija na brz i siguran način.

Iz Fine napominju kako Western Union omogućava prijenos novca između fizičkih osoba u svega nekoliko minuta nakon slanja, bez bankovnog računa, a sigurnosni sustav jamči sigurnu isplatu osobi kojoj je novac namijenjen.

Usluga slanja novca namijenjena je osobama kojima je novac hitno potreban, ponajprije osobama koje su izgubile dokumente/novac ili su im oni ukradeni, putnicima i turistima, zbog nepredviđenih troškova u inozemstvu, učenicima i studentima u stranim zemljama, radnicima na privremenom radu u inozemstvu.

U većini zemalja usluga se obavlja u domicilnoj valuti, i to u gotovini. U Hrvatskoj se uplate i isplate obavljaju isključivo u kunama, a prema tečaju koji određuje Western Union.

Za svaku zemlju određen je maksimalan iznos slanja novca. Maksimalan iznos za slanje novca iz Hrvatske, putem Fine, iznosi 25.000,00 kuna. Naknadu za prijenos novca plaća samo pošiljatelj, sukladno cjeniku Western Uniona, navode iz Fine.

Komentirajte prvi

New Report

Close