Filipović Čabru daruje gubitaša

Filipović namjerava FNVC ostaviti stanovnicima Čabra Filipović namjerava FNVC ostaviti stanovnicima Čabra

Vijest da će poduzetnik Marijan Filipović svoju tvrtku ostaviti Čabru, iznenadila je hrvatsku javnost, a riječ je o dosad neviđenom potezu na domaćoj poslovnoj sceni.

Vijest da će poduzetnik Marijan Filipović svoju tvrtku Finvest Corp ostaviti stanovnicima Čabra, iznenadila je hrvatsku javnost, a riječ je o dosad neviđenom potezu na domaćoj poslovnoj sceni. Ipak, i dalje nije posve jasno što Filipović ostavlja - s obzirom da se tijekom čitave ove godine odvijalo razdvajanje unutar Finvest Corpa.

U rujnu su tako i formalno iz Finvest Corpa izdvojene tvrtke Finvest Rijeka i Hoteli Njivice na Krku. Pritom je temeljni kapital Finvest Corpa smanjen s 247 milijuna kuna na 154,4 milijuna kuna. Zasad je jedino poznato da će imovina tvrtke i to putem zaklade 'biti vraćena stanovnicima čabarskog kraja', kako je javno priopćio sam Filipović. Provjerom o poslovanju Finvest Corpa vidi se i jedan ne manje važan podatak: tvrtka je lani iskazala prihod od 305,18 milijuna kuna (što je povećanje u odnosu na godinu ranije od devet posto) ali i gubitak od 13,4 milijuna kuna. Finvest Corp je isti gubitak iskazao i godinu ranije. Tijekom devet mjeseci ove godine tvrtka je konsolidirano ostvarila prihod od 182,34 milijuna kuna, što je manje u odnosu na isto razdoblje lani - za 37 milijuna kuna.

Gubitak je pritom iznosio 11,63 milijuna kuna i povećan je u odnosu na lani za oko dva milijuna kuna. Kako se navodi u poslovnom izvješću tvrtka kćer Finvest Drvar u BiH kontinuirano ostvaruje gubitak, koji je sad akumuliran na više od 40 milijuna kuna. Manje je poznato i da se Marijan Filipović nalazi na listi deset najvećih dioničara Diokija sa oko 190 tisuća dionica ili 4,8 posto. Kako se Robert Ježić, bivši većinski vlasnik Diokija odrekao svojih dionica, nije poznato što se u situaciji podržavljenja te petrokemijske tvrtke dogodilo sa Filipovićevim dionicama.  

Komentari (17)
 • Pero7
  Pero7 21:38 5.12.2012.


  @ jebivjetar ,

  vidjet ćemo tko je sitna duša kada jednog dana odapnemo .

  Nikada nisam bio u minusu i bez kredita sam na veselje mojih nasljednika.

  Sve u pozitivi , nema jala prema gubitašima .

  Samo sućut prema jadnima i nesposobnima .

  Samo ako pogledaš koji Avatar sam dobio ja a koji ti , sve je jasno tko je sitna duša .

  A i ime govori nešto : “jebivjetar” i “Pero7”

  Pozdrav prijatelju dragi !

 • jebivjetar
  jebivjetar 13:29 5.12.2012.

  @ pero7
  dozvoljavam..

  i dalje ti tvrdim da si sitna jalna duša i da nemaš blage veze očem pričaš

 • Turion
  Turion 16:33 4.12.2012.

  Niš ne kužim tko je kome poklonio što?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve