'Feudalcima zemlja, OPG-u propast'

Mijo Latin, HSS/D. Kasap/PIXSELL Mijo Latin, HSS/D. Kasap/PIXSELL

Zakon o poljoprivrednom zemljištu, istaknuli su, zbog nedonošenja pravilnika nije provediv.

U Hrvatskom seljačkom savezu smatraju kako program mjera ruralnog razvoja neće pridonijeti razvoju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), već njihovu gašenju.

Odabir mjera napravljen je tako da se pogoduje velikima, a malima će ostati samo mrvice, rekao je u petak predsjednik Saveza Mijo Latin. Ministarstvo je najavljivalo stavljanje u funkciju milijun hektara poljoprivrednog zemljišta, a u dvije godine rada Agencije za poljoprivredno zemljište riješeno je 50 tisuća hektara, upozorili su.

Zakon o poljoprivrednom zemljištu, istaknuli su, zbog nedonošenja pravilnika nije provediv, a pogoduje stvaranju 100 'feudalaca', smatraju u Savezu i traže od ministra Tihomira Jakovine da pokrene izmjenu zakona kako bi se omogućilo okrupnjavanje domicilnih OPG-a.Agencija za plaćanja u poljoprivredi izvijestila je da je u petak počela s isplatom izravnih plaćanja poljoprivrednicima za ovu godinu te da je isplaćeno prvih 307 mil. kn. Posrijedi je prvi dio isplate za 2014. 

Komentari (1)
  • djaparic
    djaparic 17:51 14.2.2014.

    Mijo nisi u pravu ! Jakovina je uveo kmetstvo koje je Jelačić ukinuo 1848 . Feudalac je država ,a seljak je kmet .
    Plemići su Todorići , a njihovi radnici proleteri !

    Narednih dana imati ćeš priliku sudjelovati u pisanju prijedloga Zakona za strategiju razvoja poljoprivrede RH , sa ostalim predstvnicima udruga , HPK i ljudi koji žele pomoći !

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve