Festival Visualia službeno upisan u Guinnessovu knjigu rekorda

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2015. u 13:31
Dusko Marusic/PIXSELL

Službeni rekord obuhvaća 4013 posjetitelja koji su u trenutku obaranja rekorda stajali na predviđenim pozicijama, držali svoju LED lampicu visoko u zraku i tako u potpunosti zadovoljili kriterije GWR tima. Tako je Pula, za 236 posjetitelja, premašila Indoneziiju (prijašnjeg rekordera sa 3777 posjetitelja u navedenoj kategoriji) i ponovno se upisala u povijest

U četvrtak, 23.07.2015. u večernjim satima stigla je službena potvrda od Guinness World Record tima: organizatori događaja «Arena-Light Postcard!», Udruga Sonitus, Turistička zajednica grada Pule i Arheološki muzej Istre, i službeno su postali svjetski rekorderi u kategoriji fotografije najvećeg ljudskog svjetlosnog znaka (Largest torchlit image formed by people).

Službeni rekord obuhvaća 4013 posjetitelja koji su u trenutku obaranja rekorda stajali na predviđenim pozicijama, držali svoju LED lampicu visoko u zraku i tako u potpunosti zadovoljili kriterije GWR tima. Tako je Pula, za 236 posjetitelja, premašila Indoneziiju (prijašnjeg rekordera sa 3777 posjetitelja u navedenoj kategoriji) i ponovno se upisala u povijest!

Podsjetimo, događaj «Arena – Light Postcard!» održao se 09.05.2015. godine od 20:00 – 22:30 sati kao veliko finale festivala Visualia 2015. Događaj je, osim organizacijskog tima, okupio sveukupno 97 volontera i preko 4000 posjetitelja, a cilj je bio oboriti Guinnessov rekord te stvoriti svjetlosnu razglednicu iz Pule koja će obići svijet. Iz organizacije poručuju da se na izradi razglednica aktivno radi, a  iste se mogu očekivati dogodine.

Komentirajte prvi

New Report

Close