Festival svjetla u Zagrebu za dulju turističku sezonu

Autor: Marija Crnjak , 05. ožujak 2017. u 21:59
Martina Bienenfeld/Sanjin Strukić/PIXSELL

TZ Zagreba lansira novi višegodišnji turistički proizvod.

U Zagrebu će se od 16. do 19. ožujka po prvi puta održati Festival svjetla, u organizaciji Turističke zajednice, tvrtke Lumigea te uz podršku Grada Zagreba.

Kako ističu organizatori, festival će u povijesnoj jezgri grada ujediniti najmodernija svjetlosna rješenja na bazi vrlo recentnih rasvjetnih tehnologija. "Četverodnevnim festivalom Zagreb će se pridružiti drugim svjetskim gradovima, poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Petersburga ili Berlina, koji imaju tradiciju održavanja ovakvih festivala, a namjera je da Festival svjetla Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod s ciljem generiranja većeg turističkog prometa u ovo doba godine", ističu u TZ Grada Zagreba.

Audiovizualne instalacije i projekcije moći će se pogledati na sedam lokacija, uz besplatan ulaz. Tema festivala je proljeće, stoga će svaka od lokacija na svoj način dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave od 19 do 23 sata, dok će tunel Grič biti otvoren od 18 sati. Na Vranicanijevoj poljani prikazat će se "Twisted", novo iskustvo doživljaja svjetlosti, plato Gradec priprema laserski spektakl uz doživljaj svjetlosne harfe, a na Jezuitskom trgu priprema se 3D mapping projekcija.

U Galeriji Klovićevi dvori bit će laserski labirint, Kula Lotrščak svjetionik, u tunelu Grič tema je čarobna šuma uz interaktivne svjetlosne instalacije na temu proljeća uz zvukove prirode, dok u Tomićevoj ulici posjetitelje očekuju Kugle u slapu, slap od svjetlećih kugli s kolorističkim efektima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close