Ferdelji i Obad obrušili se na Gordana Marasa

Autor: Agencija VLM , 09. ožujak 2013. u 15:18
Vladimir Ferdelji; Photo: Anto Magzan/PIXSELL

“Ova Vlada kotače okreće u krivom smjeru. Naše gospodarstvo sve je više opterećeno, a novi način naplate PDV-a uništit će obrtnike. Dobar dio obrtnika neće moći to izdržati i vjerujem da će morati zatvoriti svoje obrte. Svakoga dana sve više nazadujemo”.

Odluku Vlade da izmjeni Zakon o PDV-u, a prema kojoj se obrtnicima od 31. prosinca 2013. PDV više ne obračunava po naplaćenoj, nego po fakturiranoj realizaciji, oštro je na Cvjetnom trgu kritizirao koalicijski kadnidat HSLS-a, HSS-a i Zelene liste za gradonačelnika Zagreba, Vladimir Ferdelji. Upozorio je da se novom odlukom još više obrtništvo dovodi na rub.

– Ova Vlada kotače okreće u krivom smjeru. Naše gospodarstvo sve je više opterećeno, a novi način naplate PDV-a uništit će obrtnike. Dobar dio obrtnika neće moći to izdržati i vjerujem da će morati zatvoriti svoje obrte. Svjesni smo da svakog dana, u svakom pogledu sve više nazadujemo, a to je posjedica ove politike – pojasnio je Ferdelji.

Vladin potez kritizirao je i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Ivan Obad, koji je zaprijetio da će, ukoliko Vlada bude inzistirala na njemu, tražiti ostavku ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa.

– Ako ovaj način plaćanja  PDV-a zaživi oskudica je potpisna za sve obrtnike, prisilit će nas da tražimo ostavku ministra – naglasio je Obad. U Hrvatskoj ima oko 80 tisuća obrtnika, od toga njih 14 tisuća u Zagrebu, a u posljednje tri godine tri tisuće njih ostalo je bez posla.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svi tvrde kako se Linić trudi,pa se možda utrudio,pa pomalo bluzi još više halucinira kako bi oni po “novom” rekli “kidiše pa promašio ceo fudbal”!Zanimljivo je da su to nekad imali i u susjednoj Sloveniji pa su to odmah ukinili a Slavko je očitno malo “zaostao” pa nije opazio tu promjenu!

New Report

Close