Feravinu se zaredale prestižne međunarodne nagrade

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2013. u 11:30
Thinkstock

Feravino slavi jer je tijekom svibnja osvojilo prestižne nagrade i vrijedna priznanja za svoja vina Frankovka Miraz 2009. i Syrah Miraz 2009.

Kao relativno mlada Slavonska vinarija smještena u Feričanskom vinogorju, ponovno je i na prestižnom međunarodnom ocjenjivanju vina Decanter 2013. kao i na međunarodnom natjecanju Syrah vina Syrah du Monde 2013. potvrdila svoju izvrsnu kontinuiranu kvalitetu, priopćili su iz Feravina.

Na londonskom Decanteru, najznačajnijem svjetskom vinskom ocjenjivačkom natjecanju, vrhunska vina Frankovka Miraz 2009. po drugi puta, a  Syrah  Miraz 2009. po prvi puta osvojili su brončane medalje.

 „Razvojna strategija Feravina d.o.o. iz Feričanaca bazira se na proizvodnji  crnih vina.  Već godinama poznati kao najbolji proizvođači Frankovke u Hrvatskoj, zaključili smo da bi mogli ozbiljno pristupiti toj vrlo interesantnoj, ali svjetski ne baš tako priznatoj i poznatoj sorti grožđa, i proučiti što ona može maksimalno pružiti. Proizveli smo je u više kategorija, a vina Miraz perjanica su u našoj ponudi. Proširili smo i povećali nasade s crnim sortama  grožđa, i odlučili proširiti paletu vrhunskih crnih vina sa syrahom, zweigeltom, cabernetom i merlotom. Nagrada je potvrda vrhunskog proizvoda. Na ovogodišnjem Decanteru London po prvi puta vino Syrah Miraz 2009. također se okitilo medaljom. Osvajanjem ovih dvaju prestižnih nagrada, otvara nam se  Britansko tržište, na kojem smo započeli poslovnu suradnju. Oba crna vina su zrela, smirena i zaokružena, izražajne voćnosti u mirisu, jakog tijela, finih zrelih tanina. Vina su odnjegovana i školovana u barrique-bačvama oko godinu i pol dana, nakon čega su se smirivala u boci. Ugodnih su kiselina što im omogućuje duže odležavanje i arhiviranje.“ istaknula je  Jenette-Marija Šimić, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću tvrtke Feravino.

Na 7. izdanju Syrah du Monde, međunarodnom natjecanju Syrah vina, Miraz Syrah 2009. Feravina osvojio je srebrnu medalju. Syrah du Monde ove je godine okupio vina iz 28 zemalja, što ovo natjecanje uz izuzetno stroge metode ocjenjivanja, čini jednim od najznačajnijih svjetskih događaja za Shiraz vina. Tijekom tri dana, međunarodni stručnjaci okusili su  423 Shiraz vina, a strogi standardi kvalitete i optimalni uvjeti degustacije rezultirali su dodjeljivanjem ukupno 141 medalje.

 „Očekivali smo medalje jer smo puno truda, vremena, novca i znanja uložili u ova vrhunska vina. Također nam je uručen i službeni poziv za pobjedničko kušanje vina „DWWA Winners tasting“ koje će se održati u Londonu krajem šestog mjeseca za potencijalne uvoznike vina, ugostitelje i sommeliere. To je vrlo bitan događaj koji nam može pomoći u pronalasku novih, ali prilično zahtjevnih, izvoznih tržišta Engleske, Poljske, Japana, Švedske i Rusije. “ objasnila  je Jenette-Marija Šimić.

Komentirajte prvi

New Report

Close