Faktori uspjeha: Talent, motivacija, karakter i znanje

Autor: Marta Duić , 07. lipanj 2018. u 22:00
Davor Gobac govorio o bendu kao timu

Sportski i glazbeni velikani poručili su kako su bitni i kontrola emocija, povjerenje te strast.

Na drugoj konferenciji Umijeće vođenja- uspješni timovi u zagrebačkom Kongresnom centru, slavni nogometni terner Miroslav Ćiro Blažević pojasnio je tajnu uspjeha. “Formulu uspjeha sam iskristalizirao kroz dug period djelovanja u delikatnom poslu. Prvi faktor u mojoj formuli uspjeha je talent, zatim motivacija i karakter jer bez njega je teško prebroditi prepreke.

Dobro se naoružajte znanjem jer ono donosi novac. Inteligencija i adaptacija na situaciju su ključni”, poručuje Blažević. Tajnu uspjeha i važnost međuljudskih odnosa u timu za ostvarenje dugoročne suradnje definirali su Husein Hasanefendić iz Parnog valjka i članovi benda Psihomodo pop. “Bend postoji 43 godine, a nitko od nas nije ni u ludilu pretpostavio da ćemo tako dugo trajati. I dalje uživamo u tome što radimo i dok god iz te strasti izlazi proizvod koji ljudi doživljavaju, stvari moraju ići dalje, treba privući novu publiku i tu se spaja glazba i biznis”, poručio je Hus.Davor Gobac tvrdi da je važno slijediti sebe, a u bendu je bitno prijateljstvo. “Otišli smo za strašću i to je bio pravi put. Zarobi vas muzika i nema nazad”, pojašnjava Gobac.

Dubravko Šimenc, vaterpolist i menadžer napominje da sport uči onome što i život – pobjedi i porazu.“U sportu je važno liderstvo, a ključni su i kontrola emocija, tolerancija i povjerenje jer se ništa ne događa preko noći. Zajedništvo je put prema uspjehu i kad postanete uspješni sjetite se cijelog tima, ne samo sebe, sve karike su važne za uspjeh”, zaključuje Šimenc.     

Komentirajte prvi

New Report

Close