Faktori uspjeha: Talent, motivacija, karakter i znanje

Davor Gobac govorio o bendu kao timu Davor Gobac govorio o bendu kao timu

Sportski i glazbeni velikani poručili su kako su bitni i kontrola emocija, povjerenje te strast.

Na drugoj konferenciji Umijeće vođenja- uspješni timovi u zagrebačkom Kongresnom centru, slavni nogometni terner Miroslav Ćiro Blažević pojasnio je tajnu uspjeha. “Formulu uspjeha sam iskristalizirao kroz dug period djelovanja u delikatnom poslu. Prvi faktor u mojoj formuli uspjeha je talent, zatim motivacija i karakter jer bez njega je teško prebroditi prepreke.

Dobro se naoružajte znanjem jer ono donosi novac. Inteligencija i adaptacija na situaciju su ključni”, poručuje Blažević. Tajnu uspjeha i važnost međuljudskih odnosa u timu za ostvarenje dugoročne suradnje definirali su Husein Hasanefendić iz Parnog valjka i članovi benda Psihomodo pop. “Bend postoji 43 godine, a nitko od nas nije ni u ludilu pretpostavio da ćemo tako dugo trajati. I dalje uživamo u tome što radimo i dok god iz te strasti izlazi proizvod koji ljudi doživljavaju, stvari moraju ići dalje, treba privući novu publiku i tu se spaja glazba i biznis”, poručio je Hus.Davor Gobac tvrdi da je važno slijediti sebe, a u bendu je bitno prijateljstvo. “Otišli smo za strašću i to je bio pravi put. Zarobi vas muzika i nema nazad”, pojašnjava Gobac.

Dubravko Šimenc, vaterpolist i menadžer napominje da sport uči onome što i život - pobjedi i porazu.“U sportu je važno liderstvo, a ključni su i kontrola emocija, tolerancija i povjerenje jer se ništa ne događa preko noći. Zajedništvo je put prema uspjehu i kad postanete uspješni sjetite se cijelog tima, ne samo sebe, sve karike su važne za uspjeh”, zaključuje Šimenc.     

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!