Evo što Janaf kaže o suradnji s HANDA-om

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2013. u 14:49
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U povodu različitih informacija objavljenih u medijima o suradnji JANAF-a d.d. i HANDA-e na izgradnji skladišnih kapaciteta na Terminalu Žitnjak, iz Janafa su se oglasili priopćenjem.

U povodu različitih informacija objavljenih u medijima o suradnji JANAF-a d.d. i HANDA-e na izgradnji skladišnih kapaciteta na Terminalu Žitnjak, iz Janafa su se oglasili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Nova Uprava JANAF-a d.d. svojim dolaskom zatekla je sklopljeni s HANDA-om Predugovor o skladištenju dijela obveznih zaliha naftnih derivata u novoizgrađenim spremnicima na lokaciji PJ JANAF Žitnjak. Predugovor je s HANDA-om potpisala prijašnja Uprava JANAF-a d.d. 13.05.2010. godine temeljem Sporazuma o poslovnoj suradnji sklopljenog 18.06.2009. između JANAF-a i HANDA-e te Plana osiguranja, dinamike formiranja i zanavljanja obveznih zaliha nafte i naftnih derivata, organizacije skladištenja i regionalnog rasporeda od 07.12.2009. godine (NN 149/09).

Nova Uprava JANAF-a d.d. je zatekla je potpisani Predugovor s HANDA-om bez ishođene građevinske dozvole i ostale dokumentacije potrebne za pokretanje izgradnje spremničkih kapaciteta.

Naporom Uprave i stručnih službi JANAF-a d.d. ishođena je građevinska dozvola 09.11.2012. godine te su time u tom trenutku stvoreni uvjeti za pokretanje izgradnje spremničkih kapaciteta.

Po ishođenju građevinske dozvole, JANAF d.d. je s HANDA-om napravio prijedlog Ugovora o skladištenju naftnih derivata u novoizgrađenim spremnicima, koji bi trebali biti dovršeni u prvom kvartalu 2015. godine, te je Ugovor proslijeđen na daljnje odobrenje nadležnim institucijama. Trenutno smo u fazi očekivanja očitovanja nadležnih institucija."

Komentirajte prvi

New Report

Close