Evo koliko moramo raditi za 10 dana mora

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2017. u 13:11
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Najviše će se naraditi naši susjedi u BiH i Srbiji.

Da brojnost domaćeg stanovništva ipak obuzdava divljanje cijena, potvrđuje iskustvo Zagrepčanina koji je svakog vikenda u Puli: “Tamo vikendom nabavljam sve i cijene su otprilike kao u Zagrebu…

” Kako bilo, one su iduća dva mjeseca na Jadranu na svom plafonu. Smještaj je bar 20-30 posto skuplji nego do prije nekoliko tjedana i trenutačno je gotovo nemoguće, kažu u Atlasu, naći sedam hotelskih polupansiona za manje od 2500 kuna po osobi.

Kako piše Večernji list, u boljim hotelima cijena se penje i na 19.000 kuna. S tim da ima i luksuznijih aranžmana. U apartmanima za troje-četvero raspon je pak od 50-ak do 250 eura na noć. No, najgore je koliko za taj užitak moramo raditi. Za deset dana u hotelu sa skromne dvije zvjezdice Hrvat s prosječnom plaćom mora raditi punih 28 dana, a za luksuz od tri zvjezdice čak 86 dana.

Nijemcu će pak za trošak istog takvog ljetovanja na Jadranu biti dovoljno deset, odnosno 30 dana. Najviše će se naraditi naši susjedi u BiH i Srbiji, koji za odmor u najjeftinijim jadranskim hotelima moraju raditi otprilike po dva mjeseca.

Komentirajte prvi

New Report

Close