Evo koliko je novca proteklog vikenda HAC naplatio od cestarina

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi se povećanje prometa za 6 posto, dok je naplaćena cestarina veća za 8 posto, ističu iz HAC-a.

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. lipnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb zabilježen je promet od 573.834 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 28,67 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a napominjući kako podaci nisu usporedivi s prošlogodišnjim vikendom koji je zbog praznika bio produženi.

Vikend podaci nisu usporedivi s podacima od prošlogodišnjeg vikenda jer je prošle godine 15. lipnja bio blagdan Tijelova i to četvrtkom, odnosno radilo se o produženom vikendu za razliku od proteklog, ističu iz HAC-a.

Slijedom toga, kako navode, i broj vozila ovog vikenda manji za 1,98 posto.

Gledajući razdoblje od gotovo šest mjeseci, od početka godine do 17. lipnja, zabilježen je promet od 22.420.359 vozila, a naplaćena je cestarina u iznosu od 1,28 milijardi kuna. U odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježi se povećanje prometa za 6 posto, dok je naplaćena cestarina veća za 8 posto, ističu iz HAC-a.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve