Evo kako su radili državni službenici: Birokrati zbrajali svaku sekundu prekovremenih

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 10:42
Thinkstock

Ured Državne revizije obavio je 477 financijskih revizija koje pokazuju na koji su način 2011. godine poslovali Vlada Jadranke Kosor, Sabor, ured aktualnog i bivšeg predsjednika…

Saboru je upućeno izviješće Državne revizije za 2011., zadnju godinu vladavine HDZ-a i koalicijske vlade Jadranke Kosor, piše Jutarnji list.

Ured Državne revizije obavio je 477 financijskih revizija koje pokazuju na koji su način 2011. godine poslovali Vlada Jadranke Kosor, Sabor, ured aktualnog i bivšeg predsjednika države, državni fondovi, političke stranke i neprofitne udruge, financirane iz proračuna, općine, gradovi i županije te poduzeća u vlasništvu države, gradova i općina. Od ukupno 447 obavljenih revizija, u 101 slučaju, odnosno 22,6 posto, ured Državne revizije izrazio je bezuvjetnu ocjenu, a to znači da je njihovo poslovanje bilo u skladu s propisima. U 345 slučajeva (77,2 posto) dao je uvjetnu ocjenu, što znači da su pronađene određene nepravilnosti i propusti, dok su u jednoj reviziji (slučaj državne tvrtke Agrodhuhan d.o.o. iz Slatine), pronađene teške nepravilnosti pa je Državna revizija dala ocjenu 'nepovoljno', navodi Jutarnji.

Posebno je zanimljivo otkriće u Ministarstvu znanosti. Naime, zaposlenicima Ministarstva znanosti i obrazovanja tijekom 2011. godine isplaćeno je 1,3 milijuna kuna za prekovremeni rad.  'U pojedinim slučajevima obračunate su i isplaćene naknade za prekovremeni rad, na temelju mjesečne evidencije o prisustvu na radu zaposlenika, za minute i sekunde rada duže od osam sati dnevno koje zbrojene na mjesečnoj razini iznose dva i više sata. No, bez specifikacije obavljenih poslova',  utvrdila je Revizija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close