Evo kako možete izbjeći ljetne gužve na hrvatskim cestama

Foto: Igor Kralj / Pixsell Foto: Igor Kralj / Pixsell

Jedan od odlučujućih čimbenika jest poznavanje ceste.

Osim graničnih prijelaza na kojima je gužva najmanja, pomoću HAK-ove interaktivne karte možete lako izračunati troškove putovanja koji uključuju i cijene trajekta.

"Putnici, a osobito turisti često biraju granične prijelaze koji će ih brže odvesti do autoceste, ne planirajući vrijeme koje će potrošiti na stajanje u koloni. Također, jedan od odlučujućih čimbenika jest poznavanje ceste jer mnogi rijetko biraju cestu kojom još nisu prošli", naglašava Irena Čačić, voditeljica informativnog centra iz HAK-a te dodaje kako bi putnicima na putovanjima preko granica interaktivna karta mogla biti od koristi, osobito u vrijeme pojačanog prometa poput blagdana ili ljetne sezone.  

„HAK se ponosi svojom Interaktivnom kartom s više od 40 tisuća interesnih točakapodijeljenih u 30-ak kategorija, a preko koje putnici mogu doznati najrazličitije korisne informacije, uključujući i one o graničnim prijelazima te kakvu gužvu mogu na njima očekivati. Informacije koje se odnose na podatke s graničnih prijelaza HAK je izradio u suradnji s MUP-om. Podaci se prikupljaju sa svakog pojedinog prijelaza kako bi vozači dobili što točnije informacije", objašnjava Irena Čačić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!