Europski novac vraća stari sjaj osječkoj Tvrđi

Autor: Poslovni dnevnik , 22. siječanj 2017. u 21:59
Udahnut će novi život Tvrđi/D. Javorović/PIXSELL

Bruxelles daje 52,6 milijuna kuna.

Osijeku je svečano dočekao potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara Pekara s trgom Vatroslava Lisinskog,

Tvrđa". Ukupna vrijednost projekta iznosi 66,1 milijun kuna, od čega će se 52,6 sufinancirati iz EU fondova u okviru natječaja "Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine". Ugovor su potpisali Gabrijela Žalac, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ivan Vrkić, gradonačelnik Grada Osijeka te Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

 Obnovit će se stara pekara austro-ugarske vojske i prenamijeniti u hostelski smještaj s nizom dodatnih ugostiteljskih i kulturnih sadržaja. Revitalizirat će se i Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi koji će dobiti javnu pozornicu i mjesto za razne manifestacije i susrete. Projektom će se izravno utjecati na povećanje zapošljavanja i na razvoj novih gospodarskih i društvenih aktivnosti u Osijeku.

Potaknut će se razvoj smještajnih kapaciteta u Osijeku i povećati broj raznih događanja u samoj Tvrđi. Izravno će se utjecati i na povećanje broja posjetitelja i produženje turističke sezone, što će pozicionirati osječku Tvrđu kao turističko središte regije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close