Europski liječnici dobili specijalizirani kampus u Poljskoj, educiraju se za rad u inozemstvu

Autor: Marta Duić , 09. lipanj 2019. u 21:59
Dosad je Paragona obučila više od 1000 liječnika iz zemalja EU

Kampus je mjesto gdje se održavaju tečajevi za liječnike iz EU, kao što su Hrvatska, Španjolska, Litva, Italija, Rumunjska, Bugarska i Poljska.

Agencija Paragona specijalizirana za pronalazak i zapošljavanje liječnika na međunarodnom tržištu, otvorila je prošloga tjedna kampus za edukaciju liječnika u Piasecznou, nedaleko od Varšave.

Tamo će provoditi specifične edukacije za liječnike iz zemalja EU. Otvaranje suvremenog kampusa rezultat je, kažu u agenciji, želje da se liječnicima pruže najbolji uvjeti za stručno osposobljavanje koje će im omogućiti rad u inozemstvu.

"Kampus je mjesto gdje se održavaju tečajevi za liječnike iz EU, kao što su Hrvatska, Španjolska, Litva, Italija, Rumunjska, Bugarska i Poljska. Uključuju intenzivno učenje stranih jezika, savladavanje profesionalnih medicinskih pojmova koji se koriste u drugim zemljama te strukovne pripreme, poput savladavanja specifičnih procedura koje se odnose na liječenje pacijenata u inozemstvu", objašnjava Kinga Łozińska, generalna direktorica Paragone.

Dosad je Paragona obučila više od 1000 liječnika iz EU koji su uspješno započeli s radom u medicinskom sektoru u Francuskoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj te Velikoj Britaniji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close