Europsak investicijska banka otvorila svoj ured u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. listopad 2015. u 15:29
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazao je da je EIB od 2001. uložio u Hrvatsku 4,5 milijarde eura u mnoga područja hrvatskog gospodarstva.

Europska investicijska banka (EIB) otvorila je u ponedjeljak ured u Zagrebu.

"Otvaranjem ureda očekujemo povećanje suradnje između Hrvatske i EIB-a obimom i kvalitetom. Fokusirat ćemo se na projekte značajne za Hrvatsku, prvenstveno investicije,  podržavanjem hrvatskih i stranih poduzetnika. Bit ćemo promotori investicija odnosno pripremljenih projekata u Hrvatskoj", kazao je na svečanosti otvaranja voditelj EIB-ovog ureda u Zagrebu Anton Kovačev.

"Interes stranih investitora postoji, ali i hrvatskih tako da vidim izuzetnu mogućnost zajedničkih investicija", dodao je Kovačev, napomenuvši da je već nekoliko projekata u pripremi. 

Dosad je Hrvatska uspješno surađivala  EIB-om preko Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) , a otvaranjem ureda u Zagrebu ta suradnja bit će dovedena na novu razinu, kazao je.

Potpredsjednik EIB-a Dario Scannapeico rekao je da će poseban fokus biti na ulaganjima u malo i srednje poduzetništvo.  "Vjerujemo u potencijal Hrvatske kao i to da ima puno stvari koje se mogu bolje učiniti i zato smo odlučili otvoriti  ured u Zagrebu".

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazao je da je EIB od 2001.  uložio u Hrvatsku 4,5 milijarde eura u mnoga područja hrvatskog gospodarstva. "Riječ je o povoljnom izvoru financiranja koji je bio snažna financijska poluga razvoja i rasta Hrvatske u posljednjih 15 godina", istaknuo je.  

Komentirajte prvi

New Report

Close