Euris kupio šibensku valjaonicu, vlasnici kažu da nema otpuštanja

Autor: Majda Žujo , 13. kolovoz 2012. u 22:00
PXL

Austrijska grupacija Euris postala je novi većinski vlasnik šibenske tvornice TLM – Tvornica valjanih proizvoda (TLM-TVP) koja je od 2007. bila u većinskom vlasništvu Hypo Alpe-Adria-Bank International (HAA). Ugovor između dvije tvrtke, kojim je Euris preuzeo 84 posto udjela, potpisan je u petak, no vrijednost te transakcije još nije poznata.

Tvrka Euris, u vlasništvu Marka i Lorana Pejčinoskog, do sada je bila i najveći klijent šibenske tvornice, a kako su poručili iz Hypo banke, TLM-u će donijeti iskustvo, znanje i resurse koji će razviti poslovanje i osigurati siguran budući napredak. Osim toga, u Hypo banci su uvjereni kako su u Eurisu pronašli odličnog investitora koji će poštovati njihov rad proteklih godina i omogućiti dugoročnu strategiju koja je u interesu TLM-TVP-a, njegovih radnika, kupca, dobavljača, ali i regije.

“Glavni razlog našeg preuzimanja TLM-TVP-a je to što tvrtku poznajemo više od 17 godina, a primijetili smo da se premalo ulagalo u njezino restrukturiranje. Zato nam je u planu da restrukturiramo tvrtku i učinimo ju uspješnom tako da će moći konkurirati sličnim tvrtkama u Europi”, poručio nam je Marko Pejčinoski, dodajući kako misli da će to uspjeti jer poznaju tržište i ljude, ali je potrebno poraditi na organizaciji i vratiti imidž tvornice kakav je bio prije 20 ili više godina. “Transakcijom je zaključeno preuzmanje, a kada završimo s papirologijom planiramo predstaviti i kompletan plan restrukturiranja”, kaže Pejčinoski čija je tvrtka kredit za preuzimanje TLM-TVP-a dobila od Erste banke.

Preuzimanjem je Euris preuzeo i sve obveze i kredite koje je valjaonica već imala. TLM-TVP je u 2011. ostvarila prodaju od preko milijardu kuna. Jedan je od najvećih poslodavaca u Šibeniku i zapošljava više od 530 radnika, a novi vlasnik namjerava se osloniti na već postojeće djelatnike. “Za sada nećemo otpuštati ljude, jer ih trebamo. Jedino bi sljedeće godine dvadesetak ljudi trebalo otići u zakonsku mirovinu”, zaključuje Pejčinoski.

Komentirajte prvi

New Report

Close