Esplanade zbog Megrada traži novi rok

Autor: Marija Crnjak , 27. travanj 2015. u 22:00
Megrad je izvodio radove na obnovi hotela 2002./D. Puklavec/PIXSELL

Sporan je iznos tražbine koji je Megrad prijavio u predstečajnom postupku. U Esplanadi osporavaju 5 mil. kn Megradovih tražbina za koje, navodno, ne postoje dokazi.

Tvrtka Esplanade Oleander, koja je u siječnju pokrenula postupak predstečajne nagodbe zbog ukupnog duga od 424,5 milijuna kuna, zatražila je u ponedjeljak produljenje roka sklapanja nagodbe za daljnjih 90 dana.

Tvrtka u čijem sastavu posluje Hotel Esplanade odgodu traži dok ne riješi spor s jednim od najvećih dobavljača, građevinskom tvrtkom Megrad, koja je izvodila radove na obnovi hotela 2002. godine. Sporan je iznos tražbine koji je Megrad prijavio u procesu predstečajnog postupka. U hotelu Esplanade osporavaju pet milijuna kuna  Megradovih tražbina za koje, navodno, ne postoje dokazi. Kako je poznato, najveći vjerovnici Esplanade Oleander su financijske institucije, Danski fond i Heta Asset Resolution AG, hotelska menadžment kompanija Regent, bivši operater u hotelu Esplanade, koji temeljem izgubljenih sporova zbog razlaza potražuje 67 milijuna kuna, te povezana društva u vlasništvu Austrijanca Herberta Haselbachera.

Prijedlog predstečajne nagodbe uključuje reprogram kredita te obročnu otplatu dugova ostalim vjerovnicima, uz otpis 70 posto potraživanja. Hotel Esplanade u međuvremenu je proslavio 90 godina postojanja, a direktor hotela Ivica Max Krizmanić nedavno je potvrdio da hotel nikad nije bolje poslovao unatoč predstečajnoj nagodbi, s povećanjem prihoda od 50 posto u prvim mjesecima ove godine. Također, Krizmanić tvrdi da je u posljednje tri godine profitabilnost hotela porasla za više od 80 posto u usporedbi s razdobljem prije razlaza s Regentom. Otkrio je i da je s vlasnicima društva dogovoren i dodatni zajam od oko 162 milijuna kuna za restrukturiranje.

Komentirajte prvi

New Report

Close