Erste-invest promijenio ime

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2013. u 13:26
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Erste-invest od danas mijenja ime u Erste Asset Management, a zbog usklađivanja s politikom međunarodne Erste grupe, izvjestili su iz tog društva.

Erste-invest od danas mijenja ime u Erste Asset Management, a zbog usklađivanja s politikom međunarodne Erste grupe, izvjestili su iz tog društva.

Jedinstveno ime upotrebljavat će sve lokalne tvrtke u svim zemljama članicama grupacije koje su nadležne za segment upravljanja imovinom klijenata. U skladu s tim poslovanje i upravljanje lokalnim društvom ostaje nepromijenjeno, navodi se u priopćenju.

Do promjene imena došlo je zbog nastojanja da se dodatno ojača i iskoristi prepoznatljivost i jedinstvenost branda Erste u svim zemljama u kojima grupacija posluje u Europi, ističe predsjednik Uprave društva Josip Glavaš.

Usprkos gospodarskoj krizi posljednjih godina imovina pod upravljanjem na razini cijele industrije u Hrvatskoj stabilna te pokazuje trend laganog rasta već treću godinu zaredom, kaže Glavaš koji se nada da će se taj trend nastaviti.

Iz Erste Asset Managementa navode kako je ukupna imovina pod upravljanjem tog društva, na dan 25. studenoga, iznosila 3,7 milijardi kuna od čega se 958,5 milijuna kuna odnosilo na imovinu Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Od preostalih 2,75 milijardi kuna na upravljanje individualnih privatnih portfelja odnosilo se 164,6 milijuna kuna, a ostatak na imovinu sedam otvorenih investicijskih fondova pod upravljanjem (Erste Money, Erste Euro-Money, Erste Bond, Erste Adriatic Bond, Erste Adriatic Equity, Erste Exclusive te Erste Elite).

Komentirajte prvi

New Report

Close