Erjavec prijeti sabotažom turističke sezone u Hrvatskoj

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski ministar turizma, Gari Capelli, nije želio komentirati Erjavčevu izjavu, baš kao niti direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Ratomir Ivčić.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, gostujući u emisiji na slovenskoj televiziji Studio City, izravno je zaprijetio da će sabotirati hrvatsku turističku sezonu, ako Hrvatska odbije implementaciju odluke Arbitražnoga suda, koju Hrvatska, nakon konsenzualne saborske odluke o napuštanju arbitražnoga postupka, neće priznati.

Erjavec je rekao da će, ako odluka dođe prije turističke sezone, ono što će se tada događati "sigurno više naštetiti Hrvatskoj".

"Mislim na one koji će iz Austrije i Njemačke, preko Slovenije, putovati u Hrvatsku. Ako to pitanje još bude otvoreno i ako arbitražna odluka ne bude implementirana, bit će teškoća i već sam rekao da se ta stvar neće lako riješiti", rekao je Erjavec, sugerirajući da će Slovenija stvarati poteškoće austrijskim i njemačkim turistima, koji kroz Sloveniju budu putovali do Hrvatske.

Hrvatski ministar turizma, Gari Capelli, nije želio komentirati Erjavčevu izjavu, baš kao niti direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Ratomir Ivčić, piše Novi list.

Komentari (16)
 • Frankie
  Frankie 18:31 12.1.2017.

  delboy


  …ovo je poslovni dnevnik …

  Kakve clanke ovdje pisu pomislija bi da si dosa na portal 24 sata.

 • delboy
  delboy 18:04 12.1.2017.

  miami


  Slovenci su takvi i gotovo.

  Bolje je Hrvatskoj smisliti neku protupsinu , zbog zakrčenja cesti prema Sloveniji…
  S njima se neda drukčije pregovarati. Divim se tranzitnim turistima , koji unatoč
  pokvarenim Slovencima, i dalje vjerno dolaze k nama istim , putevima..

  država koja nema industriju i živi od turizma, uz to sezonskog, nije u poziciji da smišlja protupsine nego mora naći druge načine da se problem riješi. jer, već sama činjenica da se od kopra do plovanije ponekad putuje i 1 sat (a inače treba 10 minuta) govori o tome da će prestojeća sezona zbog ovakvih idiota biti dosta kompromitirana. i nemoj generalizirati, ovo nije izjava slovenaca nego jednog slovenca. bez primitivizma molim. nacionalizam i šovinizam ostavite doma . ovo je poslovni dnevnik , a ne glasilo neke nacionalističke stranke.

 • miami
  miami 17:41 12.1.2017.

  Slovenci su takvi i gotovo.

  Bolje je Hrvatskoj smisliti neku protupsinu , zbog zakrčenja cesti prema Sloveniji…
  S njima se neda drukčije pregovarati. Divim se tranzitnim turistima , koji unatoč
  pokvarenim Slovencima, i dalje vjerno dolaze k nama istim , putevima..

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!