Erjavec očekuje dogovor premijera o Ljubljanskoj banci i skoru ratifikaciju

Autor: Poslovni.hr/H , 19. veljača 2013. u 12:47
Karl Erjavec; Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Žao mi što je do toga došlo, mislim da bismo inače danas bili mnogo bliži dogovoru”, rekao je Erjavec na konferenciji za novinare.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u utorak kako očekuje da će detalji potrebni za dogovor o Ljubljanskoj banci biti uspješno usklađeni do susreta dvojice premijera 10. ožujka te da će nakon toga slovenski parlament na izvanrednoj sjednici ratificirati hrvatski pristupni sporazum.

On je izrazio žaljenje što je povučen kao pregovarač za pitanje Ljubljanske banke ustvrdivši da bi dogovor o tom pitanju i ratifikacija hrvatskog pristupnog sporazuma bili bliži nego što su sada.

"Žao mi što je do toga došlo, mislim da bismo inače danas bili mnogo bliži dogovoru", rekao je Erjavec na konferenciji za novinare.

Erjavec je kazao da se je po prijašnjem dogovoru računalo da će danas u Zagrebu on i hrvatska ministrica Vesna Pusić parafirati dogovor o Ljubljanskoj banci te da bi nakon toga taj dogovor prihvatile obje vlade na sjednicama koje bi održale 6. ožujka.

"Nadam se da će doći do dogovora te da će nakon toga hrvatski pristupni sporazum biti ratificiran na izvanrednoj sjednici slovenskog parlamenta", rekao je Erjavec.

Premijer Janez Janša Erjavca je prošlog tjedna povukao kao pregovarača za Ljubljansku banku. Erjavec je na konferenciji za novinare u utorak rekao da je Janša to učinio iz unutarnjepolitičkih razloga, ali da vjeruje da će detalji potrebni za dogovor o Ljubljanskoj banci na kojemu je do sada radio s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić biti uspješno dorađeni do desetog idućeg mjeseca, kada se u Zagrebu sastaju premijeri Zoran Milanović i Janez Janša.

Komentirajte prvi

New Report

Close