Ericsson: Bandić nas spriječio da se natječemo

Autor: Bernard Ivezić , 11. veljača 2013. u 10:29
Milan Bandić; Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Po prvi put od izbijanja afere s Bandićevim kontroverznim natječajem za bežični Wi-fi internet u Zagrebu oglasio se Ericsson Nikola Tesla.

Po prvi put od izbijanja afere s Bandićevim kontroverznim natječajem za bežični Wi-fi internet u Zagrebu oglasio se Ericsson Nikola Tesla (ENT).

Iz kompanije su za Poslovni dnevnik izjavili da, iako su najveći isporučitelj i integrator komunikacijskih rješenja u Hrvatskoj, na temelju natječajne dokumentacije nisu mogli pripremiti kvalitetnu ponudu. "Žalbu Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave vezano uz nabavu projekta javnog Wi-fi MAN sustava Grada Zagreba smo uložili zbog nejasne i nekonzistentne dokumentacije što nam onemogućava pripremu kvalitetne ponude", ističe Snježana Bahtijari, direktorica korporativnih komunikacija ENT-a. Prethodno, u utorak, Komisija je objavila da odbija žalbu Ericssona na taj natječaj kao zakašnjelu. Kompanija se, smatra komisija, žalila nakon jedne od posljednjih izmjena dokumentacije koja nije bila suštinski važna iz čega proizlazi da se Ericsson trebao žaliti ranije.

I dok Bandićev natječaj koji time ide dalje u struci nastavlja buditi kontroverze zbog uvjeta koji isključuju iz natječaja većinu najiskusnijih ponuđača, nadalje zbog astronomske cijene koja je po vrijednosti jedinične Wi-fi opreme i njenog postavljanja do četiri puta skuplja od sličnih projekata po Hrvatskoj te zbog povlaštene investicijske pozicije na štetu pojedinih operatera. "Za Ericsson NT, kao društveno odgovornu kompaniju, imperativ je osiguravanje suvremenih ICT tehnologija i najboljih rješenja u radu državnih institucija i lokalne samouprave pa zato smatramo našom odgovornošću da Gradu Zagrebu ponudimo optimalna rješenja koja bi vodila računa o interesima građana", pojasnila je Bahtijari.

Komentari (3)
Pogledajte sve

nije vas spriječio nego dao do znanja da se najprije treba platiti pa onda natjecati…

to su poznati Bandićevi “javni natječaji”….

opa.

DA nisu kumovi imali prste.

Podrška ERI.

uz pjesmu Vaš link …

UVIJK VJERNI hRVATSKOJ KULTURI.

LP[emo_smijesak]

New Report

Close