Ergović: ‘Gurat ću reforme i tražiti bolje uvjete za poduzetnike’

Autor: Snježana Vujisić Sardelić , 23. veljača 2011. u 22:00

Novi čelnik HUP-a Ivan Ergović iz Nexe grupe zamijenio je Damira Kuštraka u vrhu poslodavačke udruge

Najiskrenije – moj je motiv da napravimo bolje društvo, a kako je gospodarstvo jedan od ključnih pokretača promjena, samo ću se više fokusirati na provođenje platforme koju Hrvatska udruga poslodavaca odavno gura, prije svega na reforme i olakšavanje posla poduzetnicima.

Dolazim iz industrije, iz kompanije koja posluje u različitim djelatnostima na tržištu regije i mislim da mogu dati neki doprinos“, rekao je Poslovnom dnevniku Ivan Ergović, od srijede novi predsjednik Udruge poslodavaca. Ergović je glasovanjem na Vijeću članica HUP-a tijesnom većinom (18:17 glasova) pobijedio Filipa Filipeca i to nakon što ga je prošlog tjedna kao kandidata za predsjednika predložila HUP-ova udruga Cro industrija. To je izazvalo prilično iznenađenje u redovima poslodavaca jer se Filipeca dotad smatralo nasljednikom Damira Kuštraka, kojemu na čelu HUP-a ističe drugi mandat. No, procedura izbora je, kažu sugovornici Poslovnog dnevnika, bila potpuno demokratska, poslodavci su rekli svoje, a sam Ivan Ergović misli da ima dovoljno poslovnog iskustva i znanja da vodi Udrugu. Neki poduzetnici smatraju da će on, držeći se HUP-ove platforme, zaoštriti retoriku prema Vladi. On pak kaže da će pokušati mobilizirati članstvo. ”Stvarno mislim da je dužnost svih nas da se više angažiramo na aktiviranju pozitivnih procesa u društvu“, kaže. U tom smislu su i u organizaciji rada Udruge moguće promjene, a Ergović ne misli da će mu nova funkcija previše poremetiti dosadašnji poslovni ritam. ”Nexe grupa ima još četiri člana Uprave, a svaka tvrtka ima svoje vodstvo s njihovim odgovornostima. Drugačije niti ne smije biti”, kaže Ergović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ostati će zapisano – Kuštrak je u povijesti bio jedini predsjednik nacionalne udruge poslodavaca, koji je neposredno pred izbor na tu funkciju bezrazložno sudu tužio svog poslodavca (Mediku dd) te da je od njega i njegovih umješača izgubio spor.

New Report

Close