Nova ponuda iz inozemstva: Nude im 65.000 kuna plaće, ugovor na neodređeno te niz drugih pogodnosti

FOTO: GettyImages FOTO: GettyImages

Sve više mladih liječnika nakon studija napušta Hrvatsku i odlazi u inozemstvo u potrazi za dobro plaćenim poslom. To su prepoznale i agencije koje posreduju u zapošljavanju pa često dolaze u Hrvatsku kako bi prezentirale svoje ponude i regrutirale novi kadar.

Tako su predstavnici poljske agencija Paragona, koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog kadra diljem Europe, radi dodatne promocije prošlog vikenda su došli u Zagreb i započeli prezentacije zainteresiranim liječnicima, piše Šibenski.hr.

Paragona je do sada uspješno odradila pilot-projekt i zaposlila 25 europskih specijalista obiteljske medicine u Lincolnshireu, na sjeveroistoku Engleske, a sad je fokusirana na zapošljavanje u Midlandsu, središnjem dijelu Engleske, gdje planira smjestiti stotinjak medicinskih stručnjaka. A što im se nudi?

Ugovor na neodređeno vrijeme, godišnja bruto plaća između 70 i 90 tisuća britanskih funti (50.000 do 65.000 kuna mjesečno), pomoć pri preseljenju i pronalasku stana, vrtića, škole...

Devet pogodnosti u Velikoj Britaniji

stalno zaposlenje u javnim jedinicama zdravstvene službe
mogućnost posjeta potencijalnom mjestu rada
jamstvo zapošljavanja prije početka jezičnog tečaja
intenzivni, besplatni jezični tečaj, stacionarni ili on-line
stipendiju tijekom stacionarnog tečaja
besplatni smještaj tijekom stacionarnog tečaja
program prilagodbe nakon dolaska na odredište
besplatni letovi na kampus i s povratkom tijekom tečaja
pomoć pri traženju odobrenja

Ovakove ponude dijele se i na društvenim mrežama, forumima, ali stižu i na adrese i mailove hrvatskih obiteljskih liječnika koje vabe za rad u Engleskoj.

Ipak u slučaju da razmišljate o ovoj ponudi, na umu treba imati neke stvari. Posao obiteljskog liječnika u Velikoj Britaniji razlikuje se od našeg sustava, što se navodi i u natječaju. Ključna je razlika jača dijagnostika i liječenje svih dobnih skupina te činjenica da medicinske sestre obavljaju neke medicinske poslove koje u nizu europskih zemalja rade isključivo liječnici, piše Šibenski.hr.

Komentari (2)
 • Paulie
  Paulie 13:10 21.5.2019.

  ms4


  Mediji svakodnevno doslovno propagiraju iseljavanje Hrvata iz vlastite domovine. Većina tih članaka o bljestavilu zapada su bajke.

  Svakako je na zapadu visestruko bolje ekonomski nego ovdje.

  Nije samo pitanje place, nego i napredovanja u struci.

 • ms4
  ms4 12:40 21.5.2019.

  Mediji svakodnevno doslovno propagiraju iseljavanje Hrvata iz vlastite domovine. Većina tih članaka o bljestavilu zapada su bajke.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve