Ekonomski stručnjak: Do recesije će sigurno doći, a Hrvatska je ranjivija nego 2007.

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

'Hrvatska ima jako veliki javni sektor, i nema naznake da će se išta promijeniti. U slučaju recesije imat ćemo privatni sektor izmoren od recesije i poreznih davanja', dodao je.

Ekonomski stručnjak i financijski savjetnik Andrej Grubišić gostovao je jutros na N1 Televiziji te komentirao vijesti o mogućoj recesiji u Europi, ali i Hrvatskoj.

'Ako pitate 100 ekonomista da prognoziraju nečiji rast, odgovori mogu biti i slični i totalno različiti. No ako pitate hoće li doći do recesije, svi će reći da je sigurno da hoće, samo je pitanje kada', rekao je Grubišić dodajući kako je nepobitna činjenica da se ekonomija kreće u ciklusima.

On smatra da će do recesije doći u naredne dvije godine te da će Hrvatska biti u velikim problemima.

'Hrvatska ima jako veliki javni sektor, i nema naznake da će se išta promijeniti. U slučaju recesije imat ćemo privatni sektor izmoren od recesije i poreznih davanja', dodao je.

Grubišić smatra da je Hrvatska sada ranjivija puno više nego 2007. godine.

'Ne dvojima da će recesija doći. No sad smo ranjiviji nego 2007. godine. Približavamo se granici da će oko 70 posto hrvatske populacije ovisiti o tome što će mu dati država', rekao je Grubišić.

Komentari (2)
 • Barbosa
  Barbosa 16:28 28.8.2019.

  iz početka mi nije sjeo ali sada rado čitam grubišićeve komentare.

  *ivank0405
  nama je države i previše, još na ovim prostorima nije bilo ovakvog komunizma i represije kao što je u zadnjih 20 godina…u hr je jedini kapitalist(privatnik) upravo institucija države i paradržave i sada još da iznajmljuju uhljebe…pa i ovo malo priv. sektora bi time zatukli do kraja…

 • ivank0405
  ivank0405 14:48 28.8.2019.

  Kad bi netko imao cojones, pa lijepo sve viškove preusmjerio u privatni sektor (a ne uvoziti radnu snagu). Ako ih se već ne može otpustiti, država bi se mogla baviti iznajmljivanjem radne snage. Država im daje plaću, ali od privatnika naplaćuje naknadu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!