Ekoetno selo Strug – mir, priroda i tradicija

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2014. u 08:34
Ekoetno selo Strug

Uživajte u predivnim krajolicima, opustite se i odmorite uz čarobne prizore seoske idile u Ekoetno selu Strug koje se nalazi u selu Plesmo u srcu Posavine, na rječici Strug. Dođite i uživajte u posavskoj hrani i moslavačkim vinima, u pogledu na gnijezdo roda, lastavica, divljih pataka i na posavske konje.

Uživajte u predivnim krajolicima, opustite se i odmorite uz čarobne prizore seoske idile u Ekoetno selu Strug koje se nalazi u selu Plesmo u srcu Posavine, na rječici Strug. Dođite i uživajte u posavskoj hrani i moslavačkim vinima, u pogledu na gnijezdo roda, lastavica, divljih pataka i na posavske konje.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Ekoetno selo Strug

Želja domaćina i vlasnika bila je od malog sela bez sutrašnjice napraviti turističku destinaciju, vratiti se životima naših starih te se u miru, tišini i prirodi posvetiti seoskom turizmu i zabavi.  Ekoetno selo Strug prostire se na osam hektara zemlje, stoga je idealno za smještaj za turiste željne odmora u oazi mira, tišine i prirodnih ljepota.

Ponuda

Na imanju se nalazi restoran ˝Krčma kod dida Joze, tu je i otvorena terasa i pečenjara u kojoj se nude sva jela s ražnja, roštilja, iz kotlića i peke. Osim toga tu su i tradicionalni fiš paprikaši, prženi som , šaran, smuđ i ostale slatkovodne ribe poznate za ovaj kraj. Svadbe, obiteljska slavlja poslovne sastanke i druge proslave organiziraju se na imanju. Doživite najveseliju seosku zabavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Također možete provesti noć u ambijentu autohtonih posavskih kuća u kojima se nalazi dvokrevetnih soba, trokrevetna sobe i apartman u 142 godine staroj kući koja ima dvije dvokrevetne sobe. Imanje ukupno raspolaže s 56 postelja.

Zabava i rekreacija

Športsko ribolovno društvo " JEZ " Jasenovac i ekoetno selo Strug ostvarili su poslovnu suradnju tijekom ribolovne sezone 2013/2014 god, u smislu razvoja športskog ribolova na području rijeka Strug, Sava i Una. Ribolovno područje ŠRD Jez jedno je od najljepših prirodnih ribolovnih zona za ulov soma, štuke, šarana,amura, smuđa , deverike, jeza ali i druge ribe kao što je i mladica na rijeci Uni.

Također u ekoetno selu Strug  možete proći i školu jahanja, a domaćini mogu za vas organizirati smještaj i lov za grupe i pojedince. Lovišta se nalaze u neposrednoj blizini Ekoetno sela Strug.

Fotosafari u Lonjskom polju

Močvara, prirodne rijeke, rječni rukavci, tradicijska drvena arhitektura, nizinske poplavne šume, izvorne pasmine domaćih životinja na otvorenoj ispaši.Svaka lokacija ima svojih draži, pronađite one koje će posebno lijepo izgledati na vašim fotografijama. Fotografiranje će Vam pomoći da što bolje iskoriste svoj boravak u ovoj sredini i kući ponesete što više lijepih sjećanja zabilježenih kamerom ili fotoaparatom.

Više o ekoetno selu Strug saznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close