EK odobrila milijune eura za modernizaciju toplinskog sustava Zagreba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. studeni 2019. u 15:22
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Europska komisija je u četvrtak odobrila, prema pravilima o državnim potporama, investicijsku potporu za projekt modernizacije toplinskog sustava u Zagrebu u visini od 57 milijuna eura.

"Investicijska pomoć od 57 milijuna eura pridonijet će modernizaciji vrelovodne mreže zamjenom dotrajalih cijevi, koju će provesti korisnik pomoći HEP Toplinarstvo.

Projekt, koji je uključen u Partnerski sporazum između Hrvatske i Europske komisije o korištenju strukturnih i investicijskih fondova EU-a, bit će također djelomično financiran iz europskih strukturnih fondova", kaže se u priopćenju Komisije.

Komisija je objavila da će projekt dovesti do znatnih ušteda energije, posebice kroz smanjenje gubitaka topline i vode te smanjiti troškove održavanja vrelovodne mreže. Također će pridonijeti provedbi Europske zelene strategije povećenjem energetske učinkovitosti i smanjenjem emisije štetnih stakleničkih plinova. 

Komisija je zaključila da će državna potpora tom projektu pridonijeti ispunjavanju energetskih i ekoloških ciljeva bez pretjerane distorzije tržišnog natjecanja na jedinstvenom tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close