EK daje mišljenje o Zakonu o Vukovaru

Autor: Marija Crnjak , 09. prosinac 2019. u 22:00
Sjednica je održan u dvorcu Eltz u Vukovaru/D. JAVOROVIĆ/PIXSELL

Premijer na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U okviru projekta Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem do 30. studenog ugovoreno je 11,3 milijarde kuna, što je 60,4 posto od predviđenih 18,7 milijarda kuna, a isplaćeno je 4,5 milijardi kuna, istaknuto je u ponedjeljak na 10. sjednici Savjeta kojim je predsjedao premijer Andrej Plenković.

Sjednica je održana u dvorcu Eltz u Vukovaru.  Premijer je podsjetio kako je Vlada, uvažavajući status Vukovara kao simbola Domovinskog rata, u saborsku proceduru uputila prijedlog Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog domovinskog pijeteta i Zakon o prijenosu osnivačkih prava nad Općom županijskom bolnicom u Vukovaru i bolnicom hrvatskih veterana koja će postati nacionalna memorijalna bolnica.

"Također, u intezivnim smo kontaktima s Europskom komisijom o zakonu o razvoju Vukovara, koji treba dobiti pozitivne ocjene Komisije zbog sustava dopuštenih državnih potpora. Mislim da smo napravili dobar napredak za Junckerove komisije, a sada i u novom sazivu Komisije moramo postići stupanj razumijevanja da se donese zakon koji će omogućiti još veću perspektivu ulaganja u Vukovar", rekao je Plenković.

Predsjednik Vlade je istaknuo kako je u program ruralnog razvoja usmjereno pet milijarda kuna, uloženo je u 109 domova zdravlja, 531 poduzetničku inicijativu te sedam projekata kulturne i prirodne baštine, a vrijednost razvojnih sporazuma trenutačno iznosi milijardu kuna.  U okviru integriranih teritorijalnih ulaganja za urbana područja do sada je ugovoreno 187,3 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close