Edukacija o JOPPD obrascima: Nova pravila koja otežavaju rad poslodavaca

Autor: Agencija VLM , 10. travanj 2014. u 15:08
Foto: Thinkstock

Pitanja i iskustva vezana za primjenu obrasca JOPPD bila je tema savjetovanja kojega su u Vukovaru održali Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar, Hrvatska udruga poslodavaca Osijek i Porezna uprava.

Otvorena pitanja i iskustva vezana za primjenu obrasca JOPPD bila je tema savjetovanja kojega su u Vukovaru održali Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar, Hrvatska udruga poslodavaca Osijek i Porezna uprava – Područni ured Vukovar.

Tijekom savjetovanja pojašnjeno je kako obrazac JOPPD zamjenjuje dosadašnje obrasce ID, IDD, ID-1, IDD-1, IP te R-Sm kao i da se u njemu, pored oporezivih primitaka, iskazuju i određeni neoporezivi primici (kao prijevozni troškovi, prehrana, smještaj, dnevnice, terenski dodaci, uporaba privatnog automobila i dr). Rečeno je i da su obveznici dostavljanja JOPPD obrasca isplatitelji primitka, obveznici poreza na dohodak i obveznici obračunavanja doprinosa.

JOPPD obrazac je u primjeni od 1. siječnja tekuće godine ali nova pravila i dalje zadaju glavobolje poslodavcima. Danas su na pitanja o JOPPD obrascu prisutnima odgovore davali Mirko Benaković iz vukovarske Porezne uprave i Ivan Sarić iz Hrvatske udruge poslodavaca. Rečeno je i da je otežavajuća okolnost njihove primjene predaja u roku 24 sata te da stoga HGK Županijska komora Vukovar i na ovaj način želi pomoći u rješavanju svih problema koje su poreznici uočili. 

Komentirajte prvi

New Report

Close