ECO-SANDWICH® Day: Energetska učinkovitost, održiva gradnja te korištenje recikliranih resursa u Republici Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2014. u 16:50
Foto: www.croenergo.eu

U današnje je vrijeme građevinski otpad kao nusprodukt dnevne i gospodarske aktivnosti postao nezaobilazan problem.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

U današnje je vrijeme građevinski otpad kao nusprodukt dnevne i gospodarske aktivnosti postao nezaobilazan problem. Ovo je uzrokovano procesom zagađenja okoliša koji se događa brže od procesa prirodne obnove, a sve kao posljedica nerazboritog industrijskog, tehnološkog te gospodarskog razvoja koji sve više poprima neodržive značajke.

Zbog velikog potencijala za recikliranje i ponovnu upotrebu, građevinski je otpad prepoznat i određen od strane Europske komisije kao jedan od prioritetnih smjerova za financiranje, odnosno prepoznat je kao jedan od prioritetnih problema za rješavanje. Okvirna direktiva o otpadu (Waste Framework Directive – WFD) zahtijeva od zemalja članica da poduzmu sve nužne korake kako bi se postigli zahtjevi da se do 2020. godine poveća recikliranje i ponovna uporaba materijala iz neopasnog građevinskog otpada.

S druge strane zgrade su jedan od najvećih potrošača energije te imaju veliki utjecaj na okoliš. Veliki broj zgrada u Republici Hrvatskoj uopće nema toplinsku zaštitu ili je ona minimalna tako da 83% svih zgrada u Hrvatskoj samo za grijanje troši 150 do 200 kWh/m2a energije.

Obavještavamo Vas da će se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, od 12.-17. svibnja 2014. u Zagrebu održati peti po redu Zagrebački energetski tjedan u sklopu čega se planira održati "ECO-SANDWICH® day", te Vas ovim putem sa zadovoljstvom pozivamo da sudjelujete na "ECO-SANDWICH® day", na temu Energetska učinkovitost, održiva gradnja te korištenje recikliranih resursa u Republici Hrvatskoj, 14. svibnja 2014. godine na Građevinskom fakultetu, Kačićeva 26, dvorana 121 (1. kat).

U sklopu panel diskusije fokus će se dati na energetsku učinkovitost, održivu gradnju te korištenje recikliranih resursa koji postaju prioritetni smjerovi suvremenog procesa gradnje. Ukratko će biti predstavljene mogućnosti ECO-SANDWICH® panela, predgotovljenog ventiliranog zidnog panelnog sustava s recikliranim agregatom kao novi smjer poslovnih mogućnosti uz promicanje inovativnog i zelenog gospodarstva.

Molimo Vas da potvrdite sudjelovanje na "ECO-SANDWICH® day" na kontakticarevic@grad.hr. Za sve dodatne informacije i pojašnjenja možete se obratiti koordinatoru projekta, Građevinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu (kontakt: Ivana Carević, tel: 01 4639 – 422, mail: icarevic@grad.hr).

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close