EBRD: 20 milijuna eura sisačkoj željezari

Autor: Majda Žujo , 19. ožujak 2013. u 16:13
Čelik će iz Siska Italiju i dalje...

Obnovit će se proizvodnja čelika za druga ABS-ova postrojenja.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Željezari Sisak ABS kredit od 20 milijuna eura za obnovu i modernizaciju proizvodnje čelika.

To uključuje obnovu kapaciteta postrojenja kako bi se proizvodnja u Sisku u potpunosti integrirala u proizvodni lanac kompanije Danieli, koja je vlasnik željezare. Postrojenje u Sisku odabrano je baš zbog zbog dobre povezanosti, a proizvodit će poludovršene proizvode od čelika koji će se transportirati u glavno postrojenje ABS-a u sjevernoj Italiji, ili dalje u Njemačku i na druga tržišta.

"Ova investicija poticaj je visokovrijednoj metalurškoj proizvodnji u Hrvatskoj. EBRD je odlučan podržati sva nastojanja za jačanje hrvatske industrijske baze promovirajući konkurentne i učinkovite kompanije te mobilizacijom hrvatske jake inženjerske tradicije. Posebno nam je drago što će investicijski program u Sisku rezultirati značajnim stupnjem učinkovitosti kad je riječ o zaštiti okoliša, energetskoj potrošnji i resursima", poručila je Zsuzsanna Hargitai, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Mađarsku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close