Operativna dobit Agrokora 10 posto bolja od planirane

Autor: Jadranka Dozan , 13. lipanj 2018. u 09:21
EBITDA maloprodaje je -13,3 mil. kuna/B. Ščitar/VL/PIXSELL

Prehrana nastavlja s pozitivnim predznakom, a i maloprodaja je u prva četiri mjeseca prošla bolje od očekivanog.

Nešto manji prihod u odnosu na plan, ali uz pritom ostvarena gotovo deset posto veću operativnu dobit (EBITDA) od planirane telegramski je opis ovogodišnjih rezultata poslovanja Grupe Agrokor koje je izvanredna uprava predstavila u najnovijem mjesečnom izvješću.

Izvješćem je obuhvaćeno poslovanje 16 ključnih kompanija iz poslovnih grupa (Maloprodaje i veleprodaje, Prehrane i Poljoprivrede.

U prva četiri mjeseca Grupa je poslovala s EBITDA-om u iznosu od 274,6 mil. kuna što je za 24,1 milijuna (9,6%) više od plana. 

"Taj rezultat najbolje odražava poslovnu politiku fokusiranu na profitabilnost te uzlazni trend poslovanja", ističe se u izvješću. Za Maloprodaju se apostrofira da bilježi pozitivne učinke smanjenja operativnih troškova. EBITDA je bolja od plana: -13,3 milijuna kuna).

Prehrana nastavlja bilježiti pozitivne rezultate, s tim da se prebačajem plana istaknuo segment Smrznute hrane i sladoleda, dok je Poljoprivreda i dalje pod jakim utjecajem rekordno niskih razina cijena svinjskog mesa, što se, ističu u upravi, dijelom kompenzira drugim aktivnostima prodaje ostalih roba. Ipak, kao najvažnije vijest razdoblja izdvojen je završetak pregovora vjerovnika o nagodbi (31. svibnja).

"Sljedeći korak je pretvaranje dogovora u pravno obvezujuća i provediva rješenja. Intenzivno se radi na konačnom prijedlogu nagodbe koji će se u najkraćem roku dati na suglasnost PVV-u", kažu u upravi. Nedavno su pak najavili da očekuju da će ga Trgovačkom sudu predati u petak.

Komentirajte prvi

New Report

Close