Dvoje članova NO-a iz bunta napustilo sjednicu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. ožujak 2015. u 21:59
Siniša Petrović nije podržao protest kolega/S. Mindžor/PIXSELL

Mandat hrvatskim članovima Uprave produžen, ali samo na godinu dana.

U Ini je opet burno. Trojici hrvatskih članova Uprave – Niki Daliću, Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru mandat je produžen, ali samo na godinu dana.

Takva neuobičajena odluka donesena je na prijedlog predstavnika mađarskog Mola, koji je razljutio hrvatske članove Nadzornog odbora  Mladena Proštenika i Maju Rilović, zbog čega su demonstrativno napustili sjednicu, prenio je jučer Jutarnji list. Zanimljivo je da im se u protestu nije pridružio predsjednik NO-a Siniša Petrović, ako se zna da je Vlada tražila da spomenuti članovi Inine Uprave ostanu na svojim pozicijama.

List navodi da neimenovani poznavatelji situacije u ovoj naftnoj kompaniji tvrde da Molovo inzistiranje na jednogodišnjem mandatu n ima veze s parlamentarnim izborima koji će se u međuvremenu dogoditi u Hrvatskoj, odnosno da Mađari spekuliraju kako će se s HDZ-om, dođe li na vlast, jednostavnije dogovoriti. Pištu i da je u nastavku sjednice Nadzornog odbora bio i  prijedlog Mađara o smanjenju plaće članovima Uprave od gotovo 80 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close