‘Dvije trećine sudionika programa pronalazi posao’

Autor: Poslovni dnevnik , 07. siječanj 2018. u 21:59
Pročelnice za branitelje i gospodarstvo V. Helfrih i M. Jozić

Zagrebački projekt ‘Javne radne aktivnosti’ među devet finalista u konkurenciji 589 europskih gradova.

Više od 4000 nezaposlenih građana glavnoga grada u proteklih je 12 godina educirano kako bi stekli vještine nužne za tržište rada, a oko dvije trećine sudionika uspješno zaposleno u novim zanimanjima, bilo sezonski, bilo na neodređeno vrijeme.

Te je podatke iznijela pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih prezentirajući projekt "Javne radne aktivnosti" koji je ušao među devet finalista u kategoriji "Jobs" u konkurenciji 589 europskih gradova na prvoj konferenciji "The Innovation in Politics Awards 2017." koja je 6. prosinca prošle godine održana u Beču.

 

39 branitelja

koji su prošli edukacije pokrenulo je obrte i nastavilo s radom

"Ovaj projekt ponovno je priznat i prepoznat kao kvalitetan, perspektivan i inovativan model, jedini takav u Europi koji obuhvaća dobrovoljni rad, obrazovanje, ekologiju i zapošljavanje. U njemu smo htjeli sažeti ekološki dobrovoljni rad nezaposlenih hrvatskih branitelja i nezaposlenih građana", naglasila je Helfrih. Pojasnila je pritom da prekvalifikaciju provode kroz 58 zanimanja te tvrdi da 85 posto sudionika uspješno završava edukacije i pronalazi svoj novi životni poziv, zapošljava se i osigurava egzistenciju sebi i svojoj obitelji.

Dosad je 39 obrtnika, branitelja koji su završili jednu i drugu edukaciju uspješno otvorilo svoje obrte i nastavilo sa radom. Inače, ovaj je projekt 2016. prijavljen za europsku nagradu za European Enterprise Promotion Award u sklopu projekta te je u konkurenciji 340 projekata iz Europe, u kategoriji "Odgovorno i uključivo poduzetništvo" osvojio drugu nagradu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close