"Dvije milijarde kuna "osvježit" će tržište rada u ovoj godini"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Istaknuo je i kako je kroz program Zaželi, zaposleno više od šest tisuća žena koje će skrbiti preko 35 tisuća staračkih kućanstva.

Ministar rada Marko Pavić pohvalio se u srijedu u saborskom aktualnom prijepodnevu odličnim rezultatima koje su dale mjere aktivne politike zapošljavanja, te najavio da će dvije milijarde kuna projekata u ovoj godini značajno "osvježiti" tržište rada.

Aktualna je Vlada u dvije godine mandata u zapošljavanje uložila 4, 5 milijarde kuna što je više od ulaganja prošle Vlade u cijelom četverogodišnjem mandatu, odgovorio je ministar Anti Bačiću (HDZ) koji se zanimao za rezultate mjera zapošljavanja.

Pavić je naveo da je mjere aktivne politike zapošljavanja lani koristilo 68 tisuća nezaposlenih što je, kaže, dovelo do najvećeg pada stope nezaposlenosti u EU. Osim toga, lani smo imali 71 tisuću više zaposlenih nego godinu dana ranije, odnosno sto tisuća (više) uspoređujući sa 2014. godinom, naveo je ministar.

Ove godine za politiku zapošljavanja imamo 2 milijarde kuna, dodatno je ojačana mjera samozapošljavanja, nastavlja se kampanja Zaposli se u Hrvatskoj, kreću Dani poslova u turizmu preko kojih je lani 24 tisuće osoba uspjelo naći svoje radno mjesto, naveo je Pavić.

Istaknuo je i kako je kroz program Zaželi, zaposleno više od šest tisuća žena koje će skrbiti preko 35 tisuća staračkih kućanstva.

Mjere aktivne politike zapošljavanja daju rezultate, HZZ vodi proaktivnu politiku, dvije milijarde kuna projekata u ovoj godini značajno će osvježiti tržište rada, poručio je Pavić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!