Dužnosti razriješeno dvoje pomoćnika ministara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2019. u 14:04
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između hrvatske vlade i vlade Azerbajdžana imenovan je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u četvrtak zbog odlaska na novu dužnost razriješila, s danom 27. rujna, pomoćnika ministra vanjskih i europskih poslova Marija Horvatića, a na osobni zahtjev, s danom 30. rujna, razriješena je pomoćnica ministrice kulture Iva Hraste Sočo.

Državnoj službenici Dubravki Đurić Nemec Vlada je, s danom 1. listopada, dala ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za razvoj kulture i umjetnosti i međunarodnu kulturnu suradnju u Ministarstvu kulture, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Razriješila je dosadašnju članicu Upravnog vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta Irenu Relić, a novim članom imenovan je Marin Vuković, kao predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između hrvatske vlade i vlade Azerbajdžana imenovan je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Skupštini društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. Vlada je predložila opoziv dosadašnjih te izbor novih članova Nadzornog odbora Društva, u novom mandatnom razdoblju, temeljem provedenog postupka po Uredbi o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihova izbora.

Predlaže se opoziv članova Sanija Ljubunčića, Tanje Major i Zdenka Simičića, zatim izbor Ivana Benete te ponovni izbor Sanija Ljubunčića i Tanje Major. Također, Skupštini društva predlaže se imenovanje Branka Lubine članom Uprave – direktora društva Pomorski centar za elektroniku d.o.o. temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, na mandatno razdoblje od četiri godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close