Dukat uspio preuzeti Ljubljanske mlekarne

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. svibanj 2013. u 10:02
Ilustracija; Photo: Marko Lukunic/Vecernji list

Hrvatska tvrtka Dukat, članica Lactalis Grupe, uspjela je u postupku preuzimanja Ljubljanskih mlekarni do ponedjeljka, kad je istekla obvezujuća ponuda, dobiti dodatnih 46,23 posto svih dionica.

Hrvatska tvrtka Dukat, članica Lactalis Grupe, uspjela je u postupku preuzimanja Ljubljanskih mlekarni do ponedjeljka, kad je istekla obvezujuća ponuda, dobiti dodatnih 46,23 posto svih dionica, te sada u svom vlasništvu ima ukupno 4.229.239 dionica, odnosno 96,52 posto slovenske tvrtke, izvijestila je u srijedu u ime Dukata burzovno-posrednička tvrtka Ilirika u obavijesti za javnost.

Dukat je do sada bio vlasnik 50,28 posto dionica Ljubljanskih mlekarna koje je Lactalis kupio od nekoliko slovenskih fondova i banaka, a mediji su iznosili pretpostavke da je tada za nešto više od pola dionica prijašnjim vlasnicima isplatio oko 20 milijuna eura.

Kako prenose slovenski mediji, Dukat je preostalim dosadašnjim dioničarima, među kojim je sa skoro četvrtinom dionica najveća bila zadruga Mlekodel, u ponudi za preuzimanje svih dionica nudio 8,75 eura za dionicu, što je najveći dio prijašnjih dioničara prihvatio, pa je preuzimanje uspjelo.

Ljubljanske mlekarne imaju 550 zaposlenih, a godišnje prerade više od 200 milijuna litara mlijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close