Dujomir Marasović vladajućima: Niste napravili ništa po pitanju cesta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2013. u 13:13
D.Marasović (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Iako su zastupnički klubovi podržali dopune Zakona o cestama Marasović se obrušio na vladajuće optužujući ih kako godinu i pol nisu napravili ništa na po pitanju cesta.

 Iako su zastupnički klubovi podržali dopune Zakona o cestama Dujomir Marasović (HDZ) obrušio se na vladajuće optužujući ih kako godinu i pol nisu napravili ništa na po pitanju cesta.

"Ova partija nije godinu i dva, tri mjeseca ni jednu lopatu udarila na autocesti, državnoj cesti, županijskoj cesti, nigdje", rekao je Marasović zapitavši što je s cestama Trogir–Split ili Trogir-Omiš, koja ima svu dokumentaciju. "Stanovnicima županije Bjelovarsko-bilogorske te Virovitičko-podravske na jednom, odnosno Koprivničko-križevačke na drugom pravcu Podravsko-bilogorskog ipsilona ova zakonska izmjena jedina je nada da će navedeni projekt napokon zaživjeti", ocijenio je, pak, SDP-ov Vedran Babić podsjećajući kako je nelogičnom prekategorizacijom Podravsko-bilogorskog ipsilona iz državne u autocestu započelo odugovlačenje projekta.

Kako su i željeli, stanovnici moje županije ovako će se i dalje voziti besplatnom brzom cestom, a ne nekakvom autocestom, zadovoljno je ustvrdio Babić, na što ga je Marasović prozvao da prestane govoriti kao "lokalpolitičar" u ime svoga sela. HDZ-ov Josip Borić zapitao je vladajuće zašto nakon prošlogodišnjeg zastoja cestogradnje u Hrvatskoj sada zakon ide po hitnom postupku. "Da li kroz ovakve izmjene dobivamo nešto novo ili se nastavlja stari model, kreditna zaduženja, vlastiti prihodi i slično. Da li se na ovaj način osiguravaju prihodi kao povrat određene razine investicija", zapitao se Borić.

SDP-ov Peđa Grbin kazao je kako se treba maknuti od ustaljene prakse da se na područjima gdje nema mjesta autocestama grade megalomanske prometnice. "Izlaz Vučevica kojim prolazi svega dvjestotinjak vozila dnevno, a u siječnju tek šezdesetak, ne smije se ponoviti. On se i dogodio jer nismo gradili izlaze prema tome ima li to smisla nego zato što je ono bilo blizu rodnog mjesta tadašnjeg premijera", ustvrdio je Grbin.

Laburist Mladen Novak zamjerio je zakonu što predlagatelj nije naznačio što će biti s izvođačima radova koji su u međuvremenu otišli u stečaj ili imaju financijske dubioze nastale zbog pravnog vakuuma.

Komentirajte prvi

New Report

Close