Dugotrajno nezaposleni na edukaciji za posao u IT sektoru

Autor: HUP , 14. studeni 2012. u 21:59
Nositelj projekta je Algebra, a partneri HZZ Osijek, HZZ Vukovar i Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske

Opći cilj projekta je povećati zapošljivost i samozapošljivost visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba u IT sektoru.

U okviru programa IPA IV. "Unapređenje održivog zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih", HUP u statusu suradnika sudjeluje na projektu "Razvoj lokalnih kapaciteta za mobilno poslovanje (E-Mobile)".

Opći cilj projekta je povećati zapošljivost i samozapošljivost visokoobrazovanih dugotrajno nezaposlenih osoba u IT sektoru. Tijekom 18 mjeseci predviđena je edukacija 50 nezaposlenih visokoobrazovanih osoba iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije iz područja poduzetničkih i osobnih vještina te IT vještina potrebnih za razvoj aplikacija za mobilne uređaje. Kao polaznici edukacije u projekt će biti uključeni i pripadnici nacionalnih manjina i osobe s invaliditetom. Stečena znanja i vještine sudionici edukacije će iskoristiti kako bi razvili deset aplikacija za mobilne uređaje, dok će za pet najboljih aplikacija biti izdvojen dio sredstava za pokretanje "start up" tvrtki ili obrta te njihova plasmana na svjetsko tržište. Nositelj projekta koji financira EU je Pučko otvoreno učilište Algebra, a partneri na projektu su HZZ Osijek, HZZ Vukovar i Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Uz HUP u statusu suradnika je i Moj Posao.net.

Komentirajte prvi

New Report

Close