Dubrovnik: Povećanje broja gostiju na kružnim putovanjima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. veljača 2013. u 19:44
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Od svibnja do listopada najavljeno je povećanje za 160.884 turista i to samo u luci Gruž.

Grad Dubrovnik prema dosadašnjim najavama u svibnju će posjetiti 47.600 više turista s brodova na kružnim putovanjima nego u istom mjesecu prošle godine, kazao je danas gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić tijekom sastanka Koordinacije za upravljanje prometom koju čine predstavnici nadležnih gradskih upravnih odjela i Turističke zajednice.

Od svibnja do listopada najavljeno je povećanje za 160.884 turista i to samo u luci Gruž.

Prošle godine kroz luku Gruž prošlo je 663.989 turista od 1. svibnja do 1. studenoga, a za ovu godinu u tom razdoblju najavljen je dolazak 824.833 putnika, što je povećanje od gotovo 30 posto.

Kao i za svaki drugi povijesni mediteranski grad i za Dubrovnik ovo povećanje predstavlja izazov u komunalnom smislu, a pokrenute investicije u prometnu infrastrukturu trebale bi u tome pomoći, rečeno je na sastanku.

Gradonačelnik Vlahušić dao je nalog da se ubrzaju radovi na predjelu Ilijina glavica na ulazu u Dubrovnik te u Gružu kako bi najveća gradska raskrižja bila spremna za nadolazeću turističku sezonu i povećanje broja turista s kružnih putovanja.

Uz naplatu naknade za prekomjernu upotrebu prometnica razmotrit će se i alternativni načini upravljanja rastom kruzerskog prometa.

Komentirajte prvi

New Report

Close