Duboko ušli u IoT, a nitko nema ni takvu širinu u e-mobilnosti

Autor: Marta Duić , 08. studeni 2018. u 21:59
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kompanija obilježila 25 godina rada u Hrvatskoj.

Bosch Hrvatska obilježio je 25 godina poslovanja u našoj zemlji. Kako objašnjava Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju, grupa Bosch prošle godine imala je rekordan prihod od 78,1 milijardi eura, što je 6,8 posto povećanje u odnosu na prošlu godinu, a za ovu očekuju rast dva do tri posto do kraja godine.

“U Hrvatskoj smo iznimno ponosni na prošlogodišnje rezultate koji su rekordni, prihodi iznose čak 54,8 milijuna eura. Broj zaposlenika u Hrvatskoj u 2017.godini bio je oko 70, a mreža kupaca prelazi više od 600 lokalnih klijenata. Trendovi koji nas prate na globalnoj razini prate i hrvatsko tržište”, kaže Kudrić.

Globalno gledano sve divizije bilježe rast, a najviše rješenje za mobilnost rješenja za industrijsku tehnologiju, te od tržišta Azija i Pacifik.

 

54 milijuna

eura prihodi su tvrtke lani u Hrvatskoj, što su ujedno i rekordni rezultati

“Naša misija je pronaći tehnološka rješenja za niz izazova koje imamo u svakodnevnom životu i postavlja se pitanje kako mi u Boscu vidimo budućnost mobilnosti. Za nas je to budućnost bez emisije ugljikovog dioksida, stresa i nesreća. Nijedna tvrtka ne radi tako široko na e-mobilnosti kao Bosch, pokrivamo sve od rješenja za bicikle do teretnih vozila. Lani smo primili 20 velikih narudžbi vrijednih četiri milijarde eura na polju elektromobilnosti. Duboko smo ušli u internet stvari (IoT), omogućavamo svim našim proizvodima da budu povezani. Imamo 38 milijuna povezanih proizvoda što je povećanje od 11 milijuna u odnosu na lani i čak 4000 naših inženjera radi samo na IoT tehnologiji”, pohvalila se Kudrić.

Najavila je kako je idući korak ove grupacije koja ima 440 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja, digitalizacija ekosustava. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacija, a zapošljavaju 64.500 ljudi u istraživanju i razvoju na 125 lokacija diljem svijeta.

Osim rezultata poslovanja, predstavljena je izložba kojom je prikazana povijest Boscha, kao i eksponati novih tehnologija budućnosti.

“Kad smo počeli prije 25 godina, bio je to mali tim od svega osam ljudi, ali tada je postavljen kamen temeljac za rast i razvoj tvrtke, neke veze s našim partnerima od tada traju i danas i tada smo ostvarili vezu s regionalnim tržištem”, poručuje čelnnica Boscha u Hrvatskoj Mirsada Kudrić.md

Komentirajte prvi

New Report

Close